Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Sanel je slijedio svoj san: Otac me molio da upišem fakultet, izabrao sam ovce, sad imam sve

Iako su mu roditelji i rodbina govorili da se upiše na fakultet, 21-godišnji Sanel iz BiH odlučio je slijediti svoj san. Umjesto odlaska na fakultet, on sada čuva preko 600 ovaca i, kako sam priznaje, uživa u životu i ima sve što mu treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Htjeli su da ode na fakultet, a on to nije htio. Umjesto toga, počeo je čuvati ovce, točnije, preko 600 njih. Sanel Dolić, 21-godišnjak iz Donje Vidovske u općini Velika Kladuša u Bosni i Hercegovini, odlučio je posvetiti svoj život stočarstvu i čuvanju ovaca.

  • Mene su svi molili i otac i majka i rodbina da upišem fakultet, ali sve sam to odbio. Nisam htio, ovce su moja jedina ljubav, rekao je Sanel za TV Krajinu.

Mnogi su se začudili na njegov izbor, ali kako i sam kaže, smatra da je odabrao pravu stvar jer živi kao slobodan čovjek. Ima sve što mu treba, a u čuvanju mu nekada pomažu roditelji i prijatelji.

  • Tu sam kod kuće, mogu leći kad hoću, ustati kad hoću, radim kad hoću, kad neću odmorim. Biti kod kuće sa svojima, to je nešto što se po meni danas slabo cijeni. Shvaćam da neko mora otići raditi u inozemstvo, ali je danas mnogo primjera i kada ljudi odu, a ne moraju. To je postao trend kojem se treba stati na kraj, zaključuje Sanel.