Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Samsung potvrdio telefone koji će dobiti Galaxy AI

Samsung je prošle sedmice predstavio novu Galaxy S24 seriju, koja stiže s novim One UI 6.1 interfejsom i hrpom Galaxy AI trikova i alata temeljenih na vještačkoj inteligenciji. Sad su objavili, koji će stariji Galaxy telefoni dobiti Galaxy AI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra dolaze s pregršt poboljšanja, no ono na što je Samsung stavi najveći fokus je Galaxy AI. Premda ćete na prvu možda pomisliti kako se uglavnom radi o trikovima, koje ćete koristiti rijetko ili nikad, nije baš tako.

Automatsku transkripciju glasovnih bilješki neki će definitivno korstiti jer zašto uređaj ne bi za vas, glas pretvorio u tipkani tekst.

Jednako tako automatsko formatiranje teksta je isto nešto što bi mogli koristiti brojni, a bit će i onih, koji će na putovanjima upogoniti automatski prijevod telefonskih poziva u stvarnom vremenu.

Bez ikakve dvojbe, od svih Galaxy AI alata, najviše će se koristiti Circle to Search. To je mogućnost googlanja bilo čega što na zaslonu zaokružite ili označite prstom ili S Pen olovkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ćete zaokružiti nečije cipele i saznati o kojem se modelu radi, koliko košta te gdje ih kupiti. Galaxy AI će automatski kopirati komad teksta koji vas zanima i googlati sve o tome. Brzo i praktično.

Vlasnici starijih Galaxy telefona sad se sigurno pitaju, kada će i hoće li uopće i njihovi telefoni dobiti Galaxy AI. Dobra vijest je da hoće ali zasad je Samsung najavio ažuriranje za tek nekoliko modela iz premium segmenta.

Tako će do kraja prve polovine godine, Galaxy AI i One UI 6.1 dobiti Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5 i tableti serije Galaxy Tab S9.

Prema ovome, vlasnici telefona serije Galaxy S21 i S22, Galaxy AI ipak neće dobiti, no možda naknadno prošire listu uređajan pa uključe i njih.