Rus pokušao preplivati Crno more da bi se pridružio vojsci Ukrajine: Osuđen za izdaju

Stanovnik Sankt Peterburga osuđen je na šest godina zatvora sa teškim radom od strane Vrhovnog suda Krima nakon što je proglašen krivim po optužbama za izdaju zbog ilegalnog prelaska granice kada je pokušao da prepliva sa Krima, da bi se pridružio ukrajinskoj vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek, koji nije imenovan, ali je u ranim 40-im godinama, očigledno pokušao da stigne do ukrajinske luke Odesa prošlog ljeta preplivavši Crno more sa najzapadnije tačke Krima, na udaljenosti od oko 180 kilometara, piše “RIA Novosti”.

U odijelu i perajima, te sa osnovnim potrepštinama kao što su kompas i podvodna svjetiljka, muškarca su zadržali ruski graničari nakon dva dana plivanja, javila je agencija “Interfax”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je bio u stanju da ostane u vodi toliko dugo ostaje nejasno, iako je pravosudna pres služba saopštila da je “izvodio razne tehnike plivanja i odmaranja u vodi uz pridržavanje mjera tajnosti”.

On je ranije pokušao da uđe u Ukrajinu preko ruske regije Brajnsk, ali se odlučio na crnomorski put kada je taj plan propao.

Udaljenost od sela Olenevka (najzapadnije tačke Krima) do Odese u pravoj liniji je oko 180 km.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE