Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovi savjeti će vam pomoći da lakše razumijete žene: Evo kako one pokazuju da su zainteresirane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od muškaraca se često očekuje da učine prvi korak. Ova vrsta pritiska za prvi potez može se osjećati teško. No istraživanja pokazuju da su žene te koje obično daju znak. Postoji više znakova koji upućuju kako žene pokazuju zainteresiranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije je prepoznati govor tijela i druge neverbalne znakove. Ipak je rijetkost da žene na početku direktno kažu šta osjećaju. Uvijek trebate biti korak ispred i upućeni u njena trenutna osjećanja.

Razmijeti žene nije nuklearna fizika. Mada se nekada čini i teže od same fizike, potrebno je samo da gledate sve znakove koje ona šalje. Žena će više reći neverbalnim govorom tijela nego verbalnim. Zbog toga je njen govor tijela najveći pokazatelj da li je zainteresirana ili ne.

Stoga, uvijek obratite pažnju na sve neverbalne pokazatelje ukoliko vas zanima šta žena osjeća i misli. Nekada proučavanje govora tijela može biti kompleksno i zbunjujuće. Veoma je važno da upotpunosti razumijete sve znakove i pokrete tijela i da znate njihova značenja, piše Diva.ba.

Iako se čini kao nauka o tome kako žene pokazuju zainteresiranost ovo isto važi i za muškarce. Najbolji način da otkrijete da li je vaš partner zainteresiran za vas su njegovi pokreti tijela i djela koja čine za vas (brzo odgovaranje na poruke, pisanje i slanje ljubavnih poruka, strpljenje, slušanje…)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 50 znakova zainteresiranosti

Postoji više od 50 znakova zainteresiranosti koje žena pokazuje. Česti pogledi očima i lagan osmijeh je najbolji pokazatelj da joj se sviđate. Naravno u ostale najčešće znakove ubrajamo dodirivanje pramena kose, oblizivanje usana, smijanje na svaku vašu foru, dodirivanje vašeg ramena ili ruke za vrijeme razgovora.

Prilikom razgovora obratite pažnju na položaj noga. Ovo je možda najbolji pokazatelj da joj se sviđate jer su pokreti s nogama dok sjedimo u većini slučajeva nesvjesni. Ukoliko su noge usmjerena prema vama onda je to znak da zainteresiranosti, ali u slučaju da su noge pozicionirane u suprotnom smjeru onda ona nije zainteresirana za vas.

Također, ako su joj noge prekrštene i ukočene onda to znači da se ne osjeća ugodno u vašem društvu. Noge najbolje govore o tome da joj se sviđate.

No, u svakom slučaju razmotirite i situaciju u kojoj se nalazite jer nekada noge mogu biti usmjerene u suprotnom smjeru ali to ne znači da joj se ne sviđate već da je opuštena u vašem društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodirivanje kose je najčešći znak da joj se sviđate.

Reakcija na dodir

Nikada ne bi trebali biti previše napadni. Uvijek poštujte ženu i njene odluke. Neke žene ne vole pretjeranu prisnost pogotovo sa osobama koje ne poznaju dovoljno dobro. Zato je najbolje da ne brzate sa držanjem za ruku ili drugim dodirima. Svakako da je i reakcija na bilo kakav dodir, bio on slučajan ili ne, jedan od znakova da li joj se sviđate ili ne.

Ukoliko se zacrveni ili nasmiješi onda je to dobar znak – pokazuje interes za vas. S druge strane ukoliko promijeni raspoloženje ili ne pokaže nikakvu rekaciju na dodir vrlo vjerovatno je da još nije zainteresirana za vas ili jednostvano ne voli takvu vrstu povezivanja s partnerima.

Uvijek pazite da dodiri budu prirodni i opušteni. Izbjegavajte bilo kakve neprikladne dodire jer tada nećete dobiti nikakav interes od žene.

Oponašanje vaših pokreta

Kada duže vrijeme provodimo s drugom osobom sasvim je prirodno da počnemo nesvjesno oponašati njihov riječnik ili pokrete. Pojedini znakovi ne otkrivaju upotpunosti njene stavove i osjećanja jer sve zavisi i od situacije. No, jedno je sigurno ako počne odgovarati istom mjerom na vaš flert i oponašati vaše pokrete onda joj se sviđate.

Korištenje istih fraza može biti jedan od znakova da joj se sviđate. Zbog toga je najbolje obratiti pažnju reakcije na vaš flert. Da li je uopšte podjednako ili se samo vi trudite zadiviti je.

Važno je dobro sagledati sve znakove koje žena šalje prilikom svakog susreta. U svakom slučaju budite pažljivi jer neke žene ne pokazuju nikakve znakove koji odaju da joj se zaista sviđate.

Ukoliko se naginje dok priča s vama onda je to znak da je zaintersirana za vas.

Budite opušteni

Najbolji savjet koji bi trebali poslušati je da budete opušteni. Ne razmišljajte previše o ishodu i očarajte je sa vašim šarmom, osmijehom i lijepim forama. Naravno neizostavan je i humor koji će svaku situaciju u kojoj se nađete popraviti.

Neurofiziološka istraživanja otkrila su da puki kontakt očima s privlačnom osobom aktivira područja mozga povezana s nagrađivanjem i jača samopuzdanje. Danas se najčešće prve faze upoznavanja i flerta bazira online na društvenim mrežama. 

Svakako da kada dođe vrijeme za upoznavanje uživo u ljudskoj je prirodi da se oslonimo na svoje neverbalno ponašanje kako bi prenijeli više nego što same riječi mogu.

- Marketing -