Puno sunca, kraće radno vrijeme, nasmijani ljudi: Znate li da se najsretniji grad svijeta nalazi se u Evropi?

Prvo mjesto prema navedenim kriterijima zauzeo je Lisabon. Glavni grad Portugala godišnje grije čak 2801 sat sunca, a stanovnici u prosjeku rade 31 sat sedmično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, riječ je i o gradu koji je ispao drugi najljubazniji, pa ako se preselite ovdje, vjerovatno ćete se brzo sprijateljiti s ljudima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro, sreću ćete pronaći samim odlaskom na putovanje, no zamislite kad još napravite kombinaciju sreće zbog putovanja i putovanja u najsretniji grad? Pa, kakva će to tek – sreća biti. Nakon proteklih nekoliko godina svi bismo mogli imati malo više radosti u našim životima.

Nema boljeg načina za podizanje raspoloženja od odlaska na putovanje jer ćete pritom upoznati neko novo mjesto. Jedini problem? Treba dobro odabrati mjesto da ne odete na putovanje, pa na kraju prođe i godišnji, a vi niste zadovoljni…

Firma za putovanja IVisa napravila je istraživanje u namjeri da sazna koji su najsretniji gradovi na svijetu.

Kako bi došli do poretka, u obzir su uzeli pet faktora: očekivani životni vijek, količinu sunca, radno vrijeme, troškove života i ljubaznost lokalnog stanovništva. Prvo mjesto prema navedenim kriterijima zauzeo je Lisabon.

Glavni grad Portugala godišnje grije čak 2801 sat sunca, a stanovnici u prosjeku rade 31 sat sedmično.

Također, riječ je i o gradu koji je ispao drugi najljubazniji, pa ako se preselite ovdje, vjerovatno ćete se brzo sprijateljiti s ljudima… Drugo mjesto zauzela je Barcelona, u kojoj se u prosjeku dožive 84 godine, a istraživanje je pokazalo kako se ovdje radi čak i sat kraće nego u Lisabonu, prenosi punkufer.hr.

Generalno gledajući, Evropa stvarno dobro kotira na ovoj listi. Treće mjesto zauzela je Atena, a nakon nje smjestio se Rim.

Peto mjesto zauzeo je Sydney, a deset najboljih zatvaraju Madrid, Toronto, San Jose, Istanbul i Bangkok. Prvi američki grad na popisu je Las Vegas, na 12. mjestu.  (Tuzlanski.ba)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE