Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Proslava titule uzima danak: Tragedija na dočeku Messija i Argentinaca, već dvoje mrtvih

Slavlje u Buenos Airesu poslije pobjede Argentine na Svjetskom prvenstvu ne prestaje danima, a u utorak je na ulice tamošnje prijestonice izašlo između četiri i pet miliona ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimci nevjerovatne proslave obišle su svijet, a Lionel Messi i saigrači su iz sigurnosnih razloga iz otvorenog autobusa morali da budu evakuisani u helihopter.

Nažalost, i ovo slavlje nije proteklo bez incidenata. Argentinska televizija je prikazala snimak navijača koji je sa nadvožnjaka uskočio u autobus, dok drugi nije uspio da se pridruži fudbalerima i sa mosta je pao na ljude koji su pratili autobus. Srećom, muškarac koji je doživio nesreću uspio je da preživi i na nosilima je prebačen u bolnicu.

Pomenuti incident je, navode mediji, bio razlog da se fudbaleri evakuišu u helihopter i nastave proslavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjetski prvaci lete iznad cijele planirane rute u helikopterima, budući da je postalo nemoguće nastaviti putem”, poručila je portparolka predsjednika.

Portal „Cronista“ prenosi da je jedan navijač argentinske reprezentacije preminuo tokom proslave. Nesretni mladić se popeo na slova BA (Buenos Aires), odakle je pao. Nakon ukazane prve pomoći navijač je prebačen u bolnicu gdje je preminuo.

Povrede koje je zadobio pri padu dovele su do moždane smrti.

Podsjetimo, tokom noćašnje proslave jedan navijač je preminuo nakon što mu se zastava Argentine, koja mu je bila zavezana oko vrata, upetljala u točak motocikla i ugušila ga.