Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

“Pripremamo se za rat”: U Kaliforniji proglašeno vanredno stanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik San Francisca London Brid rekao je da se “grad priprema za rat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvaničnici američke države Kalifornija objavili su danas evakuaciju u priobalnim područjima gdje su u klizištima 2018. godine poginule 23 osobe, pošto se očekuje da će snažna oluja praćena jakim vjetrom i kišom zahvatiti tu oblast. Gavin Newsom, guverner Kalifornije, proglasio je vanredno stanje.

 

“Vanredno stanje omogućit će državi da brzo reagira kako se oluja približava i podrži lokalne vlasti”, rekao je Newsom.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s vanrednim stanjem, građani su zamoljeni da ne kreću na putovanja koja nisu nužna. Također, stanovnici su zamoljeni da obezbijede hranu i vodu za tri dana, a da zamrzivače i hladnjake uključuju samo po potrebi.

 

 

Meteorolozi predviđaju da će oluja donijeti do 150 litara kiše po metru kvadratnom u dijelovima Zaliva San Francisca, gdje su ranije objavljena i upozorenja na poplave.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema predviđanjima, intenzitet oluje će se pojačati tokom noći na jugu Kalifornije i najviše kiše past će u oblastima Santa Barbara i Ventura.

 

Gradonačelnica San Francisca London Breed rekla je da se “grad priprema za rat”, javio je AP.

 

Iz gradskih skladišta podijeljene su sve zalihe vreća sa pijeskom.

 

Snažni udari vjetra jačine do 136 kilometara na sat uzrok su otkazivanja više od 70 letova sa međunarodnog aerodroma u San Franciscu. Vjetar je oborio veliki broj stabala i napojnih stubova.

 

- Marketing -