Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Poziv na učešće u Zeničkim horizontima: Otkrijte čari prirode s najmlađima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje planinara “Vedro” Zenica uputilo je poziv još jednoj uzbudljivoj avanturi – “Zeničkim horizontima”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat se realizuje između dva najbitnija datuma za grad Zenicu, Dan grada i Dan osobođenja Grada. Ove godine, fokusiramo se na najmlađe sugrađane i porodicu, jer vjerujemo da je važno da zajedno podstaknemo najmlađe istraživanju čarolije prirode.

Zenički horizonti, već tradicionalni projekat Udruženja “Vedro” iz Zenice, od 2013. godine uspješno animiraju i uključuju stanovništvo Zenice i okoline u pješačko-planinarske pohode, obilaske grada sa sve četiri strane svijeta te upoznavanje sa geografskim, geološkim, kulturnim i tradicionalnim aspektima, kao i turističkim potencijalima našeg područja.

  • Naš cilj je potaknuti aktivnost građana i podići svijest o prednostima provođenja vremena u prirodi za zdravlje i podizanja ekološke svijesti. Također, želimo ujediniti različita društva i udruženja koja promovišu planinarstvo i sportski turizam.
  • Svjesni smo da su moderni načini života udaljili ljude od prirode, iako je boravak u njoj ključ zdravog života. Zato želimo zajedno s vama otkriti bogatstvo prirodnih potencijala našeg kraja i probuditi ljubav prema prirodi kod mladih i djece.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid026pEVoTaSWpBg2UC1oTvBSo6rBgvkeHueK4QShB6Sr3h5RKZ9FJfkj6Y8PcpQZur3l&id=100064584256092&mibextid=w8EBqM
- Marketing -