Porscheom udario sina režisera Denisa Tanovića: Spahović sjeo za volan odmah nakon što je pušten iz zatvora, iako mu je to sud zabranio

Benjamin Spahović, koji je odslužio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teške saobraćajne nesreće koju je počinio u Sarajevu, izašao je iz zatvora i nastavio kršiti kako saobraćajne propise, tako i kaznu koju mu je odredio sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Useptembru 2022. godine je Spahović osuđen na dvije godine zatvora i trogodišnju zabranu upravljanja automobilom nakon što je sporazumno priznao krivicu za saobraćajnu nesreću na Drveniji, u kojoj je teško povrijeđen Orhan, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Sudeći prema videosnimcima sa njegovih društvenih mreža, Spahović je danas izašao iz zatvora i odmah je sjeo za volan. Međutim, to nikako nije smio učiniti s obzirom na to da mu je sud izrekao zabranu upravljanja vozilom koja na snagu stupa odmah nakon što izađe iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se oglušio o sudsku presudu što znači da bi MUP KS i Opštinski sud u Sarajevu trebali reagovati i sankcionisati Spahovića. Policija je upoznata sa ovim snimcima te se očekuje da nešto bude poduzeto u što skorijem roku.

Osim toga, na videosnimku koji je objavio, vidi se da je počinio i niz prekršaja, koji uključuje i krajnje rizično preticanje na punoj liniji i korištenje mobilnog telefona.

Porodici Tanovića se izvinio večeras Instagram objavom kazavši da mu nije bila namjera da ga udari. No, očigledno je da Spahoviću nije potrebna nikakva namjera i da je dovoljno da sjedne u automobil kako bi bio opasnost po sve, piše Klix.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE