Palestinska zajednica u BiH: Za pomoć Gazi dosad prikupljeno više od 125.000 KM

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini je izvjestila da su, zaključno sa ponedjeljkom, ostvareo 24.522 poziva na humanitarni broj telefona za prikupljanje pomoći za Gazu, čime je prikupljeno 73.566 konvertibilnih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, direktno na račun Palestinske zajednice BiH je, u okviru donacija za akciju, uplaćeno još 35.590 KM, a na humanitarnom bazaru je prikupljeno još 14.819 KM, što je ukupno više od 125.000 KM pomoći koje su građani uputili za Gazu.

  • Upućujemo iskrene riječi zahvale svima koji su se priključili akciji – naveli su iz Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Napomenuli su da akcija i dalje traje te da humanitarni telefon 090 292 000 za pomoć narodu Palestine vrijedi samo za pretplatnike kompanije „BH Telecom“.  Pomoć se može  poslati i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za uplate iz inostranstva šalju se putem njihove e-mail adrese plzbih@yahoo.com.

Takođe, Udruženje palestinska zajednica je informisano o odluci Vlade Kantona Sarajevo da uputi pomoć u iznosu od 300.000 KM,  na čemu su posebno zahvalili.

  • Situacija u Gazi je svakog dana sve teža, a svaka pomoć je važna. Pozivamo sve da nastavimo akciju, a Udruženje je u komunikaciji sa nadležnima kako bi se što prije ova pomoć uputila do onih kojima je najpotrebnija. Izraelska agresija ne jenjava, ali ne jenjava ni naš otpor i naša predanost miru i opstanku Palestine i našeg naroda – saopćeno je iz Udruženja Palestinska zajednica u BiH.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE