Pacovi optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije optužili su pacove da su pojeli oko 500 kilograma kanabisa, zaplijenjenih od dilera droge i pohranjenih u policijskim skladištima, piše CNN.

  • Pacovi su male životinje i ne plaše se policije“, ocijenio je sud u gradu Matura u saveznoj državi Utar Pradeš pošto je saznao da lokalna policija nije u mogućnosti da mu dostavi gotovo 200 kilograma konfiskovanog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz u jednom postupku.

Iz sudskih dokumenata se vidi da je od policije zatraženo da dostavi 386 kilograma kanabisa, ali je tužilaštvo u obraćanju sudu naglasilo da bi više od 700 kilograma marihuane uskladištenih po raznim policijskim stanicama u Maturi moglo biti na udaru – najezde pacova.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplijenjeni kanabis. U presudi je navedena tvrdnja policije da su pacovi krivi za unišenje više od 500 kilograma kanabisa koji su zaplijenjeni u raznim akcijama i potom pohranjeni u dvije policijske stanice.

Sud je potom dao uputstvo policiji da kanabis ili proda ili da ga se otarasi.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

„Pacovska je prijetnja prisutna u gotovo svim policijskim stanicama. Prema tome, neophodne su mjere da se konfiskovani kanabis obezbijedi“, navodi se u sudskom dokumentu.

Međutim, iskazi u vezi sa redoslijedom događaja nakon što su pacovi, navodno, konzumirali kanabis čine se pomalo maglovitim.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Poslije zaključenja sudskog postupka, policijski nadzornik grada Mature Martland Prakaš Sing rekao je CNN-u da je kanabis zapravo „uništen u pljuskovima i poplavama“ a ne djelatnošću pacova.

„Nigdje se pacovi ne spominju (u izvještaju podnetom sudu). Policija je jedino pomenula da je zaplenjeni kanabis uništen u pljuskovima i polavama“, rekao je Sing.

Ukoliko su pacovi uistinu krivi za ono što im se stavlja na teret, sada bi se mogli ponašati opušteno, ocjenjuje CNN i dodaje da je studija Univerziteta Britanska Kolumbija iz 2016. godine pokazala da glavni psihoaktivni sastojak marihuane, a to je kanabis, pacove čini – lijenim.

Istraživači su obučili 29 pacova da izvedu eksperiment u kojem ovi glodari biraju između jednostavnijeg ili težeg zadatka kako bi dobili poslasticu kao nagradu.

Pacovi su po pravilu birali teži zadatak, koji sa sobom nosi i veću nagradu. Međutim, kada bi im bila data marihuana, isti pacovi bi odabrali lakši zadatak.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...

Staro pitanje, novi odgovori: Možemo li se od hladnog vremena stvarno razboljeti?

Brze promjene temperature, od iznenađujuće blage jeseni do ledene...

Slučaj proslijeđen Tužilaštvu: Učenik nasrnuo na nastavnicu u školi kod Vrbasa

U Osnovnoj školi "Bratstvo i jedinstvo" u mjestu Kucura...