Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovo se dugo nije dogodilo: Cijene goriva drastično snižene, pogledajte gdje su dizel i benzin najjeftiniji u BiH

No, problem je što i pored drastičnog pada cijena goriva još uvijek nema snižavanja cijena hrane i drugih proizvoda koje su u BiH naglo poskupile nakon svakog novog rasta cijena goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene goriva na benzinskim pumpama u BiH korigirane su u posljednja 24 sata.

Nedavno se pisalo o kraju dominacije kompanije Bingo Petrol u vlasništvu tuzlanskog poduzetnika Senada Džambića, kada su u pitanju cijene goriva na pumpama u Bosni i Hercegovini, te kako je u nekoliko gradova u BiH ta kompanija dobila oštru konkurenciju.

No, stvari su se ponovno promijenile, te je kompanija Bingo Petrol odlučila dodatno spustiti cijene dizelskog i benzinskih goriva na svojoj pumpi u Tuzli, te je na taj način od danas ponovno postala najjeftinije mjesto na kojima vozači u BiH mogu natočiti gorivo.

Ljudski.ba istražio je gdje se u BiH može natočiti najjeftinije gorivo, a u nastavku pogledajte do kakvih podataka smo došli kada su u pitanju benzinske pumpe u Sarajevu, Zenici, Srebreniku i Tuzli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sa 00
sa lj 2
ze lj 1
ze lj 2
sre lj 2

Današnje cijene dizela i benzina na benzinskoj pumpi na adresi Bosanska poljana b.b. u Tuzli najniže su u BiH.

tu lj 1
tu lj 2

Potez kompanije Bingo Petrol za svaku je pohvalu, a njihov primjer trebale bi slijediti i druge bh. kompanije koje se bave uvozom i prodajom naftnih derivata. No, problem je što i pored drastičnog pada cijena goriva još uvijek nema snižavanja cijena hrane i drugih proizvoda koje su u BiH naglo poskupile nakon svakog novog rasta cijena goriva. U svakom slučaju to je posao za nadležne inspekcije.