Ove figure iz Kinder jaja vrijede pravo bogatstvo: Kolekcionari ne žale novac za njih

Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate neke od opvih figura, možete se radovati nekoliko hiljada eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Odavno su izložena na blagajnama supermarketa i svako ih dijete želi. Naravno, radi se o Kinder jajima. Svi koji su uspjeli uvjeriti roditelje da ih kupe mogli su se veseliti spoju čokolade i zabave. A mnogi sretnici danas mogu biti čak dvostruko sretniji, jer neke od figurica iz prošlosti zaista vrijede mnogo novca, piše Fenix magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Prije svega tu se misli na figure “Štrumpfova”. Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete se radovati nekoliko hiljada eura. Na eBayu čak i noćni čuvar Štrumpf ima cijenu do 12.000 eura.

 

Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i iznimno su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrijednost samo ako je korišten uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i hlačama.

 

Isto vrijedi i za Štrumpfa s frulom, koji može imati vrijednost od 5.000 do 10.000 eura ako je proizveden kao bijela figurica s crvenom frulom. Ovdje se zapravo radi o greški u proizvodnji, jer normalni štrumpfovi s frulom vrijede nekoliko stotina eura.

 

Štrumpf sa zrcalom također donosi između 4.800 i 6.000 eura zarade – pod jednim uvjetom: ogledalo mora biti obojeno u srebrnu, umjesto u bijelu boju.

 

Štrumpf na štulama vrijedi oko 900 eura.

 

Patuljak s visokom vrijednošću je Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura.

 

Figurice Asterixa i Obelixa također donose novac kada se prodaju za od 100 do 180 eura, piše Fenix.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE