Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Trik koji bh. radnici teško mogu primijeniti: Evo kako uštedjeti 3.000 KM za godinu dana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci uvijek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što ga dobijete. I zaista zvuči jednostavno, no u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki. No postoji trik uz čiju pomoć ipak možete uštedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Uštedjeti 1500 eura (oko 3.000 KM) u godinu dana zvuči vrlo primamljivo. Za neke je to iznos mjesečne plate, a za druge i više od toga. A do njega ćete doći jednostavnim koracima. Potrebna vam je kasica prasica. Ne mora to biti ona starinska u obliku svinje niti neka super moderna. Zapravo, može poslužiti i obična kutija, ili pak odvojeni štedni račun.

 

Svakog ponedjeljak u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog eura (oko 2 KM). U utorak stavite dva (4 KM), u srijedu tri (6 KM), u četvrtak četiri (8 KM), u petak pet (10 KM), u subotu šest (12 KM) i u nedjelju sedam eura (14 KM). U sedam dana stavili ste na stranu 28 eura (približno 60 KM), a niste to ni osjetili. U mjesec dana tako ste uštedjeli 112 eura, piše Tips‘n‘Tricks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Neki će reći kako nemaju 28 eura na sedam dana koje mogu uštedjeti, pa stručnjaci kažu da u tom slučaju provjerite možete li ostvariti dodatni honorarni prihod, ili smanjiti troškove.

 

Recimo, kuhajte kući i nosite hranu na posao. Umjesto da kupujete kafu u kafiću, ponesite je od kuće u termosici ili kuhajte na poslu. Jeste li sigurno da vam baš sada trebaju one traperice koje planirate kupiti? Mogu li drugi troškovi pričekati?

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako svakodnevno razmišljate na takav način o svojim troškovima, vrlo brzo ćete ustanoviti da je uz ovu metodu štednja vrlo jednostavna.

 

I upamtite, nemojte trošiti taj novac tokom godine. Čuvajte ga kako biste nakon 12 mjeseci imali na raspolaganju tačno 1465 eura (približno 3.000 KM), a tada si možete dati oduška, prenosi 24sata.

- Marketing -