Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovako su izgledale kuhinje u Jugoslaviji: Trajala mi je preko 30 godina

Jedna fotografija jugoslavenske kuhinje koja je nedavno objavljena na Facebooku je pobudila lijepa sjećanja na topao dom i mirise domaće hrane mnogih Balkanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook grupi Nostalgija, koju prati oko 290.000 pratitelja iz cijele regije, često se mogu pronaći nostalgične fotografije iz doba Jugoslavije pa su tako objavili i fotografiju jedne kuhinje iz Jugoslavije.

Fotografija kuhinje s narančastim elementima, tapetama na zidu, smeđim drvenim stolom, stolicama, stolnjakom i vazom s cvijećem je razdražila mnoge i prikupila oko 8000 lajkova.

Jugoslavenske kuhinje su odisale toplinom i bile mjesto okupljanja članova porodice, dok su današnje kuhinje toliko sterilne da uz osjećaj kao da ulazite u kancelariju izgledaju i sterilno.

Mnogi pratitelji su otkrili da imaju i dan danas elemente ili pak stol i stolice te da je kvaliteta tih kuhinja bila nemjerljiva s današnjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ljudi se prisjetila svojih identičnih kuhinja iz doba Jugoslavije, a neki ih imaju i dan danas: “Moja kuhinja ‘Marles’ model ‘Orhideja’ u žutoj boji, kupljena je 1975. godine na kredit i danas traje, a ljepša je i kvalitetnija od većine današnjih.”

“Moja kuhinja je kupljena 70-tih godina, kuhinja Marles s kućanskim aparatima Gorenje. U to doba sam imala pećnicu sa samočistećim pločama, napu. Još uvijek ju koristim osim štednjaka. Po kvaliteti se većina današnjih može sakriti”, rekla je jedna žena.