Ovako su izgledale kuhinje u Jugoslaviji: Trajala mi je preko 30 godina

Jedna fotografija jugoslavenske kuhinje koja je nedavno objavljena na Facebooku je pobudila lijepa sjećanja na topao dom i mirise domaće hrane mnogih Balkanaca.

Na Facebook grupi Nostalgija, koju prati oko 290.000 pratitelja iz cijele regije, često se mogu pronaći nostalgične fotografije iz doba Jugoslavije pa su tako objavili i fotografiju jedne kuhinje iz Jugoslavije.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Fotografija kuhinje s narančastim elementima, tapetama na zidu, smeđim drvenim stolom, stolicama, stolnjakom i vazom s cvijećem je razdražila mnoge i prikupila oko 8000 lajkova.

Jugoslavenske kuhinje su odisale toplinom i bile mjesto okupljanja članova porodice, dok su današnje kuhinje toliko sterilne da uz osjećaj kao da ulazite u kancelariju izgledaju i sterilno.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Mnogi pratitelji su otkrili da imaju i dan danas elemente ili pak stol i stolice te da je kvaliteta tih kuhinja bila nemjerljiva s današnjima.

Većina ljudi se prisjetila svojih identičnih kuhinja iz doba Jugoslavije, a neki ih imaju i dan danas: “Moja kuhinja ‘Marles’ model ‘Orhideja’ u žutoj boji, kupljena je 1975. godine na kredit i danas traje, a ljepša je i kvalitetnija od većine današnjih.”

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Moja kuhinja je kupljena 70-tih godina, kuhinja Marles s kućanskim aparatima Gorenje. U to doba sam imala pećnicu sa samočistećim pločama, napu. Još uvijek ju koristim osim štednjaka. Po kvaliteti se većina današnjih može sakriti”, rekla je jedna žena.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...