Državljanin BiH u Njemačkoj osuđen na doživotnu robiju: Partnerku čekićem usmrtio na spavanju

Državljanin Bosne i Hercegovine, star 50 godina, osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva bivše djevojke čekićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenose njemački mediji, on je, u suštini, na samom početku suđenja priznao zločin. Sud je presudio po zahtjeva Tužilaštva, koje je navelo da je ubistvo bilo krajnje brutalno, dok je odbrana tražila kaznu od 11 godina.

 Podsjetimo, još na početku suđenja državljanin BiH je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, te izjavio da preuzima svu odgovornost i želi da se suoči sa krivicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je još izjavio da je, koliko se sjeća, partnerku napao čekićem, zadavši joj tri udarca. Kako stoji u optužnici, 50-godišnji državljanin BiH je ubio svoju partnerku na spavanju, u njenoj kući u Gangkofenu, 9. jula, prošle godine.

 Mediji navode da je 46-godišnja žrtva već bila raskinula vezu sredinom juna, ali on je i dalje živio kod nje. Navodno, prije napada su se posvađali.

“Tek kada sam je udario, shvatio sam šta sam uradio”, rekao je optuženi.

Sad već osuđeni ubica je dodao da je ona insistirala da se on iseli iz kuće, te da mu je tada “pukao film”.

Nije se mogao tačno sjetiti svih pojedinosti te večeri, ali zna da je uzeo čekić iz garaže i udario je tri puta. Kada je shvatio šta je uradio, kaže da je počeo da se trese te da mu je čekić sam ispao iz ruku.

Nakon toga, prema sopstvenom priznanju, popio je čaj, istuširao se, nahranio mačku i ponovo otišao do sobe da se uvjeri da je zaista mrtva. Priznao je, takođe, da je te večeri bio pod dejstvom alkohola, pišu Nezavisne.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE