Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Oglasio se osuđeni pedofil koji je pobjegao u Hrvatsku: Granicu sam prošao biciklom na crno

Bjegunac od pravosuđa BiH, osuđeni zlostavljač, Ivica Mišković koji je pobjegao iz BiH u Hrvatsku, dao je izjavu za emisiju Provjereno Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako mislite na pravdi Boga, pitala ga je ekipa Provjerenog.

Na pitanje zašto je pobjegao, odgovorio je: “Pobjegao? Pa šta ću drugo, što bih trebao? Kako mislite, sada što sam pobjegao? Pa četiri godine sam osuđen, kako neću pobjeći? Na pravdi boga osuđen sam na četiri godine”, rekao je.

  • Pa na pravdi Boga – nisam kriv. Nevin ležim, a osuđen sam. Ko bi se s time pomirio – kaže Mišković.
  • Sad mi je lakše sa slobode to rješavati, a tamo bih samo ležao i ništa, ovako će advokat to rješavati – dodaje bjegunac.

Na tvrdnju da je protivzakonito pobjeći, s razlogom ili bez njega, odgovara: “Protivzakonito, a šta ja trebam, trpjeti nekoga tamo? Pa i protivzakonito sam suđen, ja sam suđen protuzakonito.”

Upitan je i je li potplatio nekoga da bi pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Pa nisam nikoga, na sudu sam iskočio kroz prozor i pobjegao – kaže Mišković.

Opisao je i kako je prešao granicu: “Biciklom sam prešao na crno, do Novog samo vozio, išao sam Prijedor, pa u Dvoru dolje prešao.”

Nije uspio dokazati da je nevin, a Mišković tvrdi kako su svi svjedoci bili na njegovoj strani, no uvjeren je da će to dokazati na kraju.

  • Da sam kriv, meni ne bi bilo krivo, ja bih odležao i gotovo, ali na pravdi boga kada nisam kriv… Hvala bogu, vjerujem u boga, bog mi je pomogao da pobjegnem, Bog će sve dokazati i gotovo. I odvjetnik i sud – kaže Mišković.

  • Osuđeni ste za jedno krivično djelo, a sad upravo zato što ste pobjegli ćete opet krivično odgovarati za bijeg, pitala ga je ekipa Provjerenog.
  • Nisam ja pobjegao bezveze. Ja za bijeg neću moći odgovarati zato što će advokat dokazati da sam nevin, da su me nevinog osudili i da sam pobjegao s razlogom. Nisam pobjegao bez razloga. Šta sam trebao, ležati tamo četiri godine i nikom ništa – kaže bjegunac, koji se nema namjeru predati, a ne boji se ni izručenja.
  • Podnijeli su i za Mamića zahtjev, pa Mamića ne daju ovamo – uvjeren je Mišković.