Oglasili se iz Željeznica Federacije BiH: Za sezonu ćemo od Sarajeva do Ploča voziti samo petkom, subotom i nedjeljom

Prethodnih nekoliko godina građani Bosne i Hercegovine su mogli vozom iz Sarajeva putovati do Čapljine i Ploča u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Željeznica Federacije BiH su za Radiosarajevo kazali da od 2. juna do 27. augusta ponovo uvode liniju Sarajevo-Ploče-Sarajevo.

“S obzirom na to da je u prošloj godini u periodu od 1. jula do 11. septembra u dane petak, subota i nedjelja vladao veliki interes putnika za putničku liniju Sarajevo-Ploče-Sarajevo, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine i HŽ Putnički prijevoz planirali su u Redu vožnje 2022/2023. godine ponovno saobraćanje jednog para brzih vozova na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo i to u periodu od 02. juna do 27. augusta 2023. godine u dane petak, subota i nedjelja”, rekli su iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalim danima voz će, kako kažu, po Redu vožnje saobraćati na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Istakli su da ŽFBiH ne planiraju uvesti proširenu ponudu kakvu su putnici imali 2019. godine.

“Iz gore navedenih razloga, Željeznice FBiH nisu planirale uvoditi proširenu ponudu za putnike kakvu su imale u periodu od 15. juna do 31. augusta 2019. godine kada su putnici voza Sarajevo-Čapljina u stanici Čapljina mogli ostvariti vezu na autobusku liiju za Neum, Makarsku i Split”, navodi se u odgovoru na upit portala Radiosarajevo.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE