Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Astronomske ponude za posao na Jadranu: Pomoćnom konobaru minimalac oko 2.400 maraka plata, roštilj majstoru nevjerovatnih 6.400 KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči nestvarno, ali poslodavci na Jadranu uoči turističke sezone zaista su odlučili biti široke ruke kad je riječ o platama radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđa se da bi ovo ljeto u Hrvatskoj moglo nedostajati čak 30 hiljada radnika, a u Dubrovniku su već izdali više od hiljadu dozvola za strane radnike.

Tako, na primjer, u Dubrovniku, gril majstor u restoranu može zaraditi čak 3.200 eura, odnosno oko 6.400 KM.

Vlasnik ugostiteljskog objekta koji je objavio oglas potvrdio je da zaista nudi baš tu platu.

“Naravno, to zavisi od njegovog znanja i želje za radom“, dodao je poslodavac iz oglasa, ali nije precizirao šta je sve u opisu posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikim primanjima nove radnike traže i u Istri u najvećem hotelijeru u Hrvatskoj koji je u austrijskim rukama.

Plate u junu, julu i avgustu za kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosiće između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuvare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosiće između 1.000 i 1.200 eura neto.

U špici ovogodišnje sezone, obećavaju minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 eura za radnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima.

Dakle, niko neće zarađivati manje od toga za redovno radno vrijeme, prenosi Bosnainfo.

- Marketing -