Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Oglasili se iz Coca-Cole: Trovanje je povezano s bočicom Romerquellea, to je izoliran slučaj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o navodnom trovanju u riječkim kafićima, iz policije su u utorak izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na hemijsku jednjaka, oglasili su se iz kompanije Coca-Cola Hrvatska.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima”, stoji u njihovom odgovoru.

Ranije tokom dana policija je potvrdila da su dobili prijavu da je jednoj osobi pozlilo nakon ispijanja bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci te da je prevezena tamošnji KBC.

“Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba”, izvijestili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toku je istraga i utvrđivanje svih detalja oko ovog slučaja, a iz policije poručuju da osim ovog i još jednog događaja od ranije nisu imali drugih prijava.

Slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu u Rijeci preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske, a o svemu je obavješten i Državni inspektorat. Sanitarna inspekcija je uzela uzorke te vode radi utvrđivanja činjenica.

Pojavile su se informacije da navodno postoje i slučajevi u Zagrebu, no iz KBC-a Dubrava te s Rebra i iz Klaićeve su kazali da kod njih nema zabilježenih slučajeva trovanja, a isto su potvrdili u KBC-u u Osijeku i Koprivnici, prenose hrvatski mediji.

- Marketing -