Od danas nastavak prohladnog vremena i povremenih padavina

U jutarnjim i prijepodnevnim satima ponedjeljka padavine će postepeno slabiti ali i ne posve prestati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadržat će se idalje lokalno i to uglavnom slabijeg intenziteta, rijetko gdje umjerene. Susnježica i snijeg većinom, u Hercegovini kiša. U Hercegovini se u večernjim satima ponedjeljka djelimično može razvedriti.

Od noći na utorak (28.02.) i tokom utorka padavine će posvuda prestajati. Rijetko gdje moguće prolazno provijanje snijega u Bosni. U Hercegovini tokom utorka pretežno sunčano vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevna temperatura u ponedjeljak većinom 0 do 4°C, u utorak malo toplije tokom dana. U Hercegovini u ponedjeljak 7 do 13°C, u utorak 10 do 16°C. Jutarnje temperature u većem dijelu zemlje oko nule, u višim krajevima blago u minusu. U Hercegovini većinom toplije.

SREDINOM SEDMICE UTICAJ NOVOG CIKLONA

01. – 02. mart – Sredinom sedmice, odnosno na početku marta, imamo novi uticaj ciklona koji će se smjestiti centrom iznad Tirenskog mora. Donijet će nam toku srijede i četvrtka nove padavine, susnježicu i snijeg u većem dijelu Bosne izuzev pojedinih nizinama uglavnom na sjeveru Bosne gdje će biti kiše. Kiše će također biti i u Hercegovini. Padavine nisu obilne, i očekuju se glavninom u toku srijede i noći na četvrtak.

Od 01. marta nam klimatološki počinje proljeće, ali to je samo na papiru. Vremenski će idalje imati u mnogim mjestima zimske odlike. Kalendarski proljeće dolazi u večernjim satima 20. marta.

Temperature slične kao i na početku sedmice.

ŠTA DALJE?

Kraj sljedeće sedmice, period iza 03.03., je još uvijek određena nepoznanica ali izgledan je nastavak pretežno oblačnog i prohladnog vremena uz povremene padavine. Nad sjeveroistokom Europe će dolaziti do akumuliranja hladnog zraka, koji kasnije moguće da će se spuštati prema našim krajevima. Tako da nas u periodu iza 06.03. može dočekati još hladnije vrijeme.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE