Novosti iz Gmaila: Više se ne morate mučiti s e-mailovima, umjesto vas pisat će ih umjetna inteligencija

U pet desetljeća od svog izuma, e-mail je potpuno promijenio način na koji komuniciramo, ali je postao i prepreka. Mnogi od naših sitnih zadataka, poput kontaktiranja liječnika za medicinsku dokumentaciju ili traženja povrata novca od online trgovine, pretvorili su e-mail u naporan rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga Gmail dodaje novu značajku čiji je cilj olakšati pisanje dosadnih e-mailova.

Na događaju Google I/O u srijedu, glavni direktor Googlea Sundar Pichai najavio je Help Me Write koji pokreće Googleova umjetna inteligencija, a nova Googleova usluga će za vas pisati automatizirane poruke na Gmailu i drugim Googleovim aplikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 1.8 milijardi aktivnih korisnika Gmaila, Help Me Write mogao bi imati veliki utjecaj na način na koji svijet komunicira putem e-maila. Nova značajka proširit će u Gmailu značajku Smart Compose koju je Google predstavio 2018., kao i značajku Smart Reply dodanu 2017.

Dok Smart Reply nudi osnovne automatizirane odgovore, a Smart Compose nudi prijedloge dok tipkate, Help Me Write će ići mnogo dalje od toga, stvarajući puni e-mail iz osnovnog predloška. Gumb “pročisti” može skratiti tekst, razraditi ili učiniti e-poštu formalnijom. Nakon toga možete dodatno urediti mail ručno ili ga poslati takvog kakav jest.

U svojoj demonstraciji na Google I/O, Pichai je upotrijebio Help Me Write da sastavi e-mail u kojem od avioprijevoznika traži puni povrat novca za otkazani let. Help Me Write stvorio je poruku od nule koristeći informacije prikupljene iz ponude vaučera koju je zrakoplovna tvrtka poslala e-mailom.

Help Me Write koriste Google Docs i Gmail testeri od marta, a slična grupa Googleovih testera počet će koristiti AI pomoćnike za Google Sheets i Google Slides u junu. Pichai je rekao da će Help Me Write biti službeno lansiran Googleovim korisnicima s ažuriranjem Google Workspacea, ali tačan datum još nije poznat.

NAJNOVIJE