Novi adut iz Wolfsburga: Volkswagen sprema iznenađenje na tržištu, predstavljen novi električni automobil, poznata i cijena

Ovo vozilo stiže s jednim električnim motorom od 223 KS i prednjim pogonom ubrzati do 100 km/h za sedam sekundi.

U električnoj strategiji Volkswagen je najavio pregršt modela, a ovo je jedan od njih. Konceptu je naziv ID.2all, te ga VW reklamira kao model s početnom cijenom od 25.000 eura koji će se nuditi od 2025. godine.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Plan je predstaviti i jedan manji automobil koji će koštati 20.000 eura. O ovom modelu se nagađalo da će ga Volkswagen u produkcijskoj verziji nazvati ID.Golf, ali čini se da su Nijemci bliži imenu ID.2. Ovo vozilo stiže s jednim električnim motorom od 223 KS i prednjim pogonom ubrzati do 100 km/h za sedam sekundi.

Dizajnerski, vozilo je blizu produkcijskoj formi te je mali odmak od većih automobila na istoj platformi poput ID.3 ili ID.4. Ipak se radi o tradicionalnijem proizvodu (ali i dalje modernom), koji bismo mogli nazvati i vizualnim kontinuitetom Volkswagen Pola – uostalom i dimenzije su slične s 405 cm dužine. Unutrašnjost je, pak, digitalizirana i poprilično jednostavna, s dva ekrana bez kojih se danas ne može. Obim prtljažnika je 440 litara.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

U Volkswagenu spominju punjenje baterije od 10 do 80 posto za 20 minuta te domet od 450 km. Ovaj automobil možemo očekivati 2025. godine i ući će u segment u kojem bi se mogao hrvati s novim Renaultom 5 i drugim sličnim vozilima.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nermin Nikšić: SDP je demokratska stranka otvorena za različita mišljenja

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a oglasio se nakon odluke potpredsjednika...

Enesa radi sa 100 muškaraca i bolja je od njih: Ona je jedna od dvije zavarivačice u BiH

Enesa Lugonja jedna od dvije zavarivačice u FBiH ruši...

Mladi stručnjak iz BiH nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Bosanskog Novog, kako...