Novčanik pronađen u pozorištu nakon 65 godina: Ono što je bilo u njemu promijenilo je nečiji život

U pozorištu Plaza u Atlanti u SAD-u, tokom renoviranja kupaonice, pronađen je novčanik koji je više od 65 godina ležao zaboravljen iza jednog od zidova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik pozorišta odlučio je pokušati pronaći vlasnika, ili barem njegovu porodicu, kako bi vratio pronađeni novčanik pun uspomena.

Nagradna igra koja je mogla osvojiti novi automobil Chevrolet iz 1959. godine, bankovne kartice bez magnetne trake, crno-bijele porodične fotografije… Sve je to bilo u novčaniku koji je oko jednog od zidova kupaonice teatra Plaza ležao zaboravljen 65 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su tokom obnove otkrili skriveni prostor iza trošnog zida u kupaonici. Kožni novčanik ležao je ispod brda prašine. Vlasnik pozorišta Chris Escobar odlučio je pronaći vlasnika novčanika ili barem njegovu porodicu.

Dok je pregledavao sadržaj zaboravljenog novčanika, otkrio je da je nekada pripadao Floyji Culbert. Escobar je uz pomoć svoje žene pronašo posmrtnicu za supruga Floyje Culbert, Royja Culberta, a zatim su naišli na web stranicu humanitarnog golf turnira Culbert Cup.

Tako su ušli u trag njezinoj kćeri Thei Chamberlain. “Bilo je jako dirljivo. Poplava sjećanja se vratila i ovaj novčanik je na neki način vratio moju mamu”, rekla je Thea Chamberlain kada je primila mamin novčanik. Čak je u novčaniku pronašla neke svoje stvari, uključujući iskaznicu osiguranja i ljekarsju potvrdu.

Thea trenutno ima 71 godinu, a imala je 6 godina kada je njezina majka Floy izgubila novčanik. Drangulije u novčaniku nesumnjivo su bile od njezine majke, rekao je Chamberlain.

Mogla je jasno zamisliti kako se njena majka nada osvojiti onu Chevroletovu nagradnu igru ​​ili sakriti svoje kupovne kartice. “Bilo je prilično dirljivo”, rekla je Thea Chamberlain, dodajući da je navirala bujica sjećanja, prenosi N1 Slovenija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE