Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Napredak i znanje: Uspješno završeno polaganje za više pojaseve u taekwondo kolektivu Bosna-Rudar

U nedjelju je održano polaganje za više pojaseve, odnosno viša učenička zvanja, u taekwondo Kolektivu Bosna Rudar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganju je pristupilo 216 polagača iz sekcija Visoko, Kakanj i Breza. Polagači su polagali od 9-1 kup/guep. 

Domaćini po sekcijama su bili u 09.00 sati taekwondo Rudar Kakanj u Kaknju, polaganje je nastavljeno u 13.00 sati u taekwondo klubu Bosna Moštre u Visokom, te u 17.00 sati u Brezi a domaćin taekwondo klub Bosna Breza.

Polaganje je izvršeno u skladu sa pozitivnim i važečim aktima Taekwondo saveza BiH, a komisiju su činili: Kajević Edin, predsjednik taekwondo Kolektiva Bosna Rudar 5. dan, Ahmedspahić Kerim, 4. dan,  trener taekwondokluba Bosna Breza, Kozlo Adnan 3. dan, trener taekwondo kluba Rudar Kakanj, Kajević Sajra, 4. dan, trener taekwondo kluba Bosna Moštre i Valjevac Edin, delegat i zapisničar.

-Polagači su pokazali izuzetno znanje i spremnost te onim koji su položili za više pojaseve su dodijeljeni certifikati i novi položeni pojasevi. Uprava taekwondo Kolektiva Bosna Rudar čestita svim polagačima koji su položili a onima koji nisu, više sreće na sljedećem polaganju. Sada nam nastupaju novogodišnji praznici, te poslije pauze nastavljamo u novoj 2024 godini, još bolje, jače i ustrajnije – saopćeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem mjeseca je prvo kolo lige takmičenja Kolektiva Bosna Rudar.