― Marketing ―

Netanyahu: Demolirat ćemo Hamas

- Marketing -

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je prvi put sazvao izvanrednu sjednicu vlade, kazavši na njoj da će Izrael “uništiti Hamas” u Gazi.

Susret održan u vojnom sjedištu u Tel Avivu započeo je s odavanjem počasti ministara za više od 1,3 hiljada Izraelaca ubijenih u šokantnom Hamasovom napadu 7. oktobra, pokazuje snimak koju je objavio Netanyahuov ured.

“Mi smo ti koji će uništiti Hamas”

- Marketing -

Pozdravljajući bivšeg očpozicionog zastupnika Bennyja Gantza koji se prošle sedmice pridružio vladi uz još nekoliko članova njegove stranke, premijer je rekao da svi rade “danonoćno” i u “ujedinjenoj fronti”.

“Hamas je mislio da ćemo biti uništeni. Mi smo ti koji će uništiti Hamas”, rekao je Netanyahu i dodao da će ovaj prikaz jedinstva poslati “jasnu poruku naciji, neprijatelju i svijetu”.

Izraelska vojska je ranije u nedjelju dala novi vremenski okvir za civile na sjeveru Gaze da krenu prema jugu tog područja koji je istekao u 13 sati.

Poziv za evakuaciju odnosi se na više od milion Palestinaca na sjeveru uoči izraelske kopnene operacije na tom području.

Ujedinjeni narodi su kritikovali te naredbe i upozorili na humanitarnu katastrofu.

Izrael odgodio planirani upad u Gazu zbog vremena

New York Times je kasno u subotu prenio, pozivajući se na nekoliko visokih izraelskih izvora, da je izraelska vojska odgodila planirani upad u Pojas Gaze kojim upravlja Hamas za nekoliko dana zbog loših vremenskih uvjeta.

Cilj Izraela je izbrisati političko i vojno vodstvo islamističke organizacije Hamas, koja je ispalila hiljade raketa prema Izraelu dok su istodobno stotine njezinih vojnika probile granicu u iznenadnom napadu bez presedana prošlog vikenda u kojem je ubijeno više od 1300 ljudi.

Izrael je odgovorio pokretanjem osvetničkih zračnih napada na obalnu enklavu u kojima je do sada ubijeno više od 2300 ljudi.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...