Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nemamo kome raditi i zaraditi: Sin, snaha, svekar i svekrva spavaju u jednoj prostoriji u trošnoj kući, nadaju se boljem životu

Porodica Hasanović mašta o tome da utopli kuću, međutim, uslova za to nemaju. Svi spavaju, jedu i borave u jednoj sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petočlana porodica Hasanović iz Skulana kod Srebrenice u Bosni i Hrecegovini živi u maloj, trošnoj kući.

Naime, tokom zime Smajo (75), Sabra (67), kao i njihov sin Salim sa ženom Elmedinom i kćerkom Selmom spavaju u samo jednoj prostoriji. A takav život, kako ističu, nimalo nije lak, jedino ih spasava to što se svi dobro međusobno slažu i trude se da obezbijede bolje uslove.

Svekar, svekrva, sin, snaja i unuka u jednoj sobi kuvaju, spavaju, “dočekuju i odčekuju” – sve rade. Ali, sa druge strane, ističu da su veoma složni i da im zajednički život ne pada teško. Ne gube nadu da će uspjeti da “utople” i prošire dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni nekako spajaju kraj s krajem, imaju nekoliko ovčica i rade na devnicu kada ih neko pozove, ali nemaju kome raditi tvrdi djed Smajo, jer naroda nema.

– Narod se ovdje ne vraća, oni koji imaju, ovdje su samo na godišnjim odmorima. Mi nemamo kome raditi i zaraditi – objasnili su sin i snaha Salim i Elmedina, koji kako kažu idu i u šumu zajedno i obavljaju sve što je potrebno kako bi zaradili dnevnicu.