Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nastavljena kampanja bojkota proizvoda iz Srbije: Kosovo zabranilo prodaju i naložilo povlačenje jestivog ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva Kosova zabranilo je prodaju jestivog ulja iz Srbije, jer ne ispunjava kriterijume prosječne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izvještajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosječne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode”, navodi se u obavještenju Ministarstva.

Dodaje se da je zbog toga tržišna inspekcija preduzela mjere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

Krajem prošlog mjeseca na društvenim mrežama pojavio se novi spot, u okviru kampanje kojom se na Kosovu poziva na bojkot proizvoda iz Srbije.

U spotu na albanskom objavljenom na privatnoj Fejsbuk stranici prikazan je mladić koji kupuje proizvode iz centralne Srbije, poput plazme, čipsa, medenog srca ili štrudle, ali kada dođe kući i otvori ambalažu, umjesto slatkiša, u njima nalazi metke za vatreno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spotom se poziva na bojkot proizvoda iz Srbije, uz poruku “da se sa Srbima ratovalo”.

- Marketing -