Nakon incidenta u srednjoj školi: Suspendovan nastavnik koji se tukao sa učenikom na času

Disciplinski postupak vodi se i protiv dva učenika – jednog koji se sukobio sa profesorom i drugog koji je sve to snimao mobilnim telefonom iz klupe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor koji se potukao sa učenikom koji nije želio predati telefon, suspendovan je sa nastave, dok se disciplinski postupak vodi protiv dvoje učenika drugog razreda zbog incidenta koji se dogodio na času.

Riječ je o profesoru matematike u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se saznaje, cio slučaj se i dalje ispituje, odnosno na terenu su sada i predstavnici Školske uprave Požarevac, tijela pri Ministarstvu prosvete. Profesor je dao izjavu prošle nedelje, a u petak su u školi saslušani i učenici, akteri ovog događaja, u prisustvu roditelja.

Disciplinski postupak vodi se i protiv dva učenika – jednog koji se sukobio sa profesorom i drugog koji je sve to snimao mobilnim telefonom iz klupe.

Sve se dogodilo u srijedu, 1. marta, na času matematike u ovoj smederevskoj srednjoj školi.

MJEŠTANI O PROFESORU

Kako se saznaje od mještana Smedereva, za nastavnika koji već dugo radi u ovoj srednjoj poljoprivrednoj školi, niko nikada ništa loše nije rekao niti čuo.

– On je pozitivan lik, voli da se šali. Živi na selu, često je pomagao u školskoj ekonomiji, učestvovao je uvek i u hranjenju i brizi oko životinja – kažu mještani koji ga poznaju.

POKRENUTA I PETICIJA PODRŠKE PROFESORU

Ova objava izazvala je veliki broj komentara i u svima je izražena podrška profesoru. Također, prije dva dana pokrenuta je i online peticija koja za sada ima nešto manje od 1.000 potpisa. Podsjetimo i na to da je cijeli slučaj okarakterisan kao treći, najviši, crveni stepen nasilja.

Treći nivo nasilja podrazumijeva naročito sljedeće oblike fizičkog nasilja i zlostavljanja: tuča, davljenje, bacanje, prouzrokovanje opekotina i drugih povreda, uskraćivanje hrane i sna, izlaganje niskim temperaturama, napad oružjem.

Takođe, u pravilniku stoji da “uvijek kada je zaposleni počinilac nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja prema djetetu i učeniku u ustanovi, direktor preduzima mjere prema zaposlenom, u skladu sa zakonom, a prema djetetu i učeniku mjere za zaštitu i podršku (plan zaštite) na osnovu Pravilnika o protokolu”, prenose Nezavisne.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE