Na jednom bh. graničnom prijelazu duga je kolona vozila koja izlaze iz Bosne i Hercegovine

Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra, a frekvencija saobraćaja je umjerenog inteziteta. I za danas su najavljene visoke temperature, pa molimo sve vozače da tokom dužih vožnji prave češće pauze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite maksimalno oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša duga je kolona vozila koja izlaze iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE