Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mladi dostavljač oduševio klavirskom izvedbom u hotelu u Istanbulu

Devetnaestogodišnji Can Incir, koji radi kao dostavljač, oduševio je prisutne u hotelu u Istanbulu, kada ih je počastio izvedbom Mocartovog djela “Turski marš“, prenosi Anadolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je isporučio paket u hotelu na centralnom trgu Taksim, Incir je zatražio dozvolu da svira na klaviru u hodniku, a osoblje i gosti su ga slušali s oduševljenjem.

“Zamolio sam hotelsko osoblje da zasviram klavir. Srećom, pustili su me da sviram. Ljudima se to svidjelo, a osoblje me podržalo. Nakon svega ovoga, ljudi na društvenim mrežama, Twitteru, Instagramu i YouTubeu, počeli su pričati o meni”, izjavio je Incir za Anadoliju.

Mladić je klavir počeo svirati na kompjuteru, kada je imao 12 godina, međutim nikada nije prošao muzičku edukaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potpuno napamet, uspostavljam dvoručnu koordinaciju u glavi. Prvo učim da sviram desnom, pa lijevom rukom. Nakon što naučim melodiju, kombinujem ih i tako odsviram djelo. Otkad sam vidio da mogu svirati na klaviru, gledao sam više snimaka i naučio više pjesama”, ispričao je i dodao:

“Shvatio sam da mi ovo nije dovoljno. Kako sam se usavršavao dobio sam klavir, a postao sam ovako dobar zahvaljujući svom digitalnom klaviru kod kuće. Možda bi mi bilo bolje da imam akustični klavir.”

Incir je rekao da kao dostavljač radi mjesec dana, dok istovremeno studira kompjuterski dizajn i animaciju.

Međutim, želja mu je da ide u muzičku školu. Batuhan Gultakan, šef kurirske kompanije u kojoj Incir radi, rekao je da je pozvao mladog pijanistu da mu čestita i ponudi pomoć.

“Shvatili smo da je sam naučio svirati klavir i da nije prošao nikakvu obuku. Odlučili smo da ga podržimo u ostvarenju svog sna kroz odgovarajuće obrazovanje. Bićemo mu sponzor na tom putu”, kazao je Gultakan.