Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mirza Redžepagić objavio video spot za kompoziciju ‘Breeze of Delight’

Mirza Redžepagić, objavio je video za singl ‘Breeze of Delight’. Video potpisuje Monika Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompozicija “Breeze of Delight”, objavljena krajem novembra 2023., predstavlja fuziju flamenka i jazza, inspiriranu flamenko stilom Alégrias. Na ovoj kompoziciji Mirza surađuje s internacionalnom ekipom muzičara – Juan Pablo Arias na bubnjevima, Michael Ventura na saksofonu i Felipe Ribeiro Santos na klaviru. Produkciju potpisuje Shabnam J. Kermani, miks je djelo Jesusa Martineza, dok je mastering povjeren Felipeu Ribeiru Santosu. Singl je snimljen u “El Spot Studios” u Valenciji.

Redžepagić, koji je na Berklee College of Music stekao Master diplomu na odsjeku “Contemporary Performance with Production”, ističe da je upravo Berklee bio ključan u formiranju njegove muzičke vizije. Na ovom prestižnom univerzitetu, Mirza je bio okružen muzičarima iz cijelog svijeta, čime je stvorio inspirativno okruženje za suradnju i stvaranje muzike.

Video za “Breeze of Delight” dodatno pojačava doživljaj muzike, noseći potpis redateljice Monike Andrić. Kroz vizualnu priču, Monika je uspjela uhvatiti emocije i atmosferu koju ova kompozicija nosi.

Mirza najavljuje izlazak albuma na proljeće 2024. godine. Album će predstaviti suradnju s 15 muzičara iz raznih dijelova svijeta, uključujući SAD, Brazil, Kolumbiju, Indiju, Kipar, Jordan, Pakistan i mnoge druge. Očekuje se da će ovaj album biti istinsko svjedočanstvo o univerzalnom jeziku muzike, promovišući raznolikost i jedinstvo kroz fuziju zvukova i kultura.