Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ministri Šibonjić i Mušija posjetili Zavidoviće: Lijepo je vidjeti kako se stvari mijenjaju na bolje

Ministri u Vladi Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić i Mirza Mušija u ime Vlade Zeničko – dobojskog kantona posjetili su ustanove u kojima su u toku infrastrukturni projekti, a koje finansira Vlada ovog kantona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri su naglasili da je Vlada Zeničko – dobojskog kantona opredijeljena da olakša život svim građanima Zeničko – dobojskog kantona.

 ” Sa velikim zadovoljstvom sam obilazio radove na objektima koje je podržalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, odnosno Vlada ZDK. Lijepo je vidjeti kako se stvari mijenjaju na bolje, jer nas to dodatno ohrabruje da nastavimo ulagati i raditi za dobrobit svih građana ZDK, a Zavidovići su grad  koja će te benefite osjetiti kroz mnoge projekte, koji su u planu kroz KFW aranžman”, istakao je ministar Mušija.

“Danas smo posjetili samo neke od mnogobrojnih lokacija i ustavnova gdje se trenuto provode infrastruktruni projekti. Vlada Zeničko – dobojskog kantona na čijem čelu se nalazi premijer Nezir Pivić, izdvojila je do sada 1,5 miliona KM za projekte koji su važni sa aspketa unaprijeđenja kvaliteta života građana u Gradu Zavidovići. Nastojat ćemo i u buduće izdvajati još i više za naše Zavidoviće. Zaista je krajnje vrijeme da se prilike Zavidovići počnu mijenjati na bolje, jer to naš grad i svi naši građani zaslužuju”, kazao je ministar Šibonjić.

Foto Aldin Hasić

Ministri su posjetili Stadion NK Krivaja, gdje je u izgradnji pomoćni stadion sa pratećim sadržajima za nogomet pored Gradskog nogometnog stadiona. Vrijednost radova je 200.000 KM. Ministre su dočekali predsjednik Kluba Adnan Tursić sa saradnicima, kao i predsjednik Skupštine kluba Hasib Imširović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tursić je naglasio da Nogometni klub Krivaja trenuto okuplja veliki broj djece koja aktivno treniraju, te da će sve nogometne selekcije imati idealne uslove za rad i trening poslije izgradnje pomoćnog terena sa umjetnom travom.

Posebno se radujemo što će poslije završetka radova sve selekcije moći da treniraju tokom cijele godine bez obzira na vremenske uvjete.

Predsjednik Skupštine kluba Hasib Imširović naglasio je da Klub ima takođe jako dobru saradnju sa Klubom veterena Master Bosna, sa kojim su zapravo zajedno aplicirali za projekat izgradnju infrastrukture na pomoćnom stadionu.

Foto Aldin Hasić

U nastavku posjete, ministri su obišli radove u Drugoj Osnovnoj Školi Zavidovići. Riječ je o projektu “Sanacija, rekonstrukcija i nabavka opreme Druga osnovna škola Zavidovići u iznosu od 290.000 KM”, gdje ih je dočekao direktor škole Admir Brčaninović. Ministri su također posjetili i Kulturno sportski centar KSC Zavidovići, gdje je u toku provedba prjekta rekonstrukcije fasade, stolarije, kao i toplifikacija objekta u vrijednosti od 300.000 KM, gdje ih je ugostio direktor Sanel Jalmanović.

Ministri su u sklopu posjeta posjetili i Streljački klub Zavidovići i razgovarali sa predsjednikom Harisom Ćatićem koji im je prezentovao uvjete rada u klubu, koji već postiže odlične rezultate na takmičenjima širom Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i resorna ministarstva potpisali sporazum sa 8 gradova i općina za izgradnju i rekonstrukciju industrijskih zona u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zavidovići:

Sanacija komunalne infrastrukture u krugu poslovne zone Majdanska polja – 112.906,87 KM

Također, do sada je od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona u ovoj godini za projekte u Zavidovićima izdvojen rekordan iznos sredstava:

– Sanacija lokalne ceste MZ Mećević 20.000 KM.

– Sanacija lokalne ceste MZ Kovači 20.000 KM

Foto Aldin Hasić

– Sanacija lokalne ceste MZ Rujnica 50.000 KM

– Centar za Kulturu Zavidovići rekonstrukcija fasada, stolarije, toplifikacija, 300.000 KM

– Izgradnja pomoćnog terena sa pratećim sadržajima za nogomet pored Gradskog nogometnog stadiona 200.000 KM

– Izgradnja vodovoda za priključenje na Gradski vodovod MZ Rujnica 200.000 KM

– Rekonstrukcija krova škole u Dolini Zavidovići 61.000 KM

– Sanacija, rekonstrukcija i nabavka opreme za Drugu osnovnu školu Zavidovići 290.000 KM

– Infrastruktura u industrijskoj zoni Ekonomija Batvice Zavidovići 96.000 KM

– Infrastruktura u industrijskoj zoni Majdanska polja Zavidovići 112.000 KM