Ministar Čajić posjetio poljoprivredne proizvođače u Visokom

Ministar Jasmin Čajić u petak je posjetio poljoprivredne proizvođače sa područja Grada Visoko koji su pretrpili štetu na zasadima i plastenicima usljed vremenskih nepogoda iz mjeseca augusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Svjesni smo situacije na terenu i žao nam je što se ranije nije tražio model za podršku onima koji su pretrpjeli velike štete u Visokom, jer ministarstvo postoji kako bi pomoglo, olakšalo i podržalo poljoprivredne proizvođače da opstanu, a kako bi imali sigurna radna mjesta u poljoprivrednoj proizvodnji i kako bi nam osigurali kvalitetne domaće poljoprivredne proizvode – rekao je ministar Čajić.

Naveo je da od preuzimanja dužnosti ministra svakodnevno traga za rješenjem te da očekuje da će se uskoro uspjeti ispraviti nepravda koja je nanesena visočkim poljoprivrednicima zbog izostanka finansijske podrške za sanaciju šteta koju je prouzrokovao grad.

  • Vrlo smo precizni u svom radu i svi oni koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom imat će podršku. Neke uočene greške nije lahko ispraviti u kratkom roku, ali ozbiljno revidiramo usvojene akte i prilagođavamo ih interesima poljoprivrednih proizvođača bez obzira na vrstu grane kojom se bave – kazao je ministar Čajić.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE