Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Semberci “ometačem” otključavali vozila kod Bosanske Gradiške

Bijeljinac P.B. uhapšen je u akciji “Car Gamer” zbog sumnje da je koristeći specijalni uređaj za ometanje zaključavanja vozila ukrao određenu količinu novca, dok se traga za njegovim saučesnikom i sugrađaninom D.R za kojim je raspisana i potraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Bosanska Gradiška pomenuta akcija sprovedena je danas i usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine.

“Policijskoj stanici Bosanska Gradiška, 27. novembra oštećeni su prijavili da su nepoznata lica ili više njih, iz njihovih automobila ukrali određene količine novca. Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su lica P. B. i D. R. iz Bijeljine na području grada Bosanska Gradiška izvršili više krivičnih djela protiv imovine nakon čega je uhapšen P. B.”, piše u saopćenju policije.

Pojašnjava se da su pomenuti P. B.i D. R. korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene automobile te iz njih ukrali određenu količinu novca.

Navodi se da je nakon hapšenja P. B. obavljen pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to novac, uređaj za otključavanje vozila ‘ometač’ i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je da je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela.

Akciju ‘Car Gamer’ sproveli su pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Policijskom upravom Banja Luka i Policijskom upravom Bijeljina. a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.