Meni budućnosti: Ovaj jelovnik će vam pokazati kako izgleda tanjir sa hranom

Restoranski meni je često ključan dio iskustva gostiju, a neki restorani su otišli korak dalje koristeći najsavremeniju tehnologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju, jelovnik restorana je evoluirao iz tradicionalne štampane stranice u impresivnu holografsku projekciju. Ovaj napredak nas podsjeća na scenarije iz naučne fantastike, poput onog u filmu “Ratovi zvijezda” kada je R2-D2 projektovala hologram princeze Leie tražeći pomoć.

Današnja tehnologija omogućava da holografske projekcije postanu stvarnost u restoranima. Na primjer, postoji start-up kompanija po imenu Hololamp koja radi na stvaranju prenosivih aplikacija proširene stvarnosti koje ne zahtijevaju rukavice ili naočale. Njihov uređaj je prenosni projektor koji može stvoriti dojam trodimenzionalnih slika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva primjena ovog uređaja je restoranski meni. Postavlja se na sto i projektuje trodimenzionalne modele hrane za goste. Gosti mogu lako pregledavati i birati jela koristeći dodirne komande koje se također projektuju na radnoj površini restorana.

Ovaj inovativni pristup restoranskim menijima otvara vrata za unapređenje iskustva gostiju i dodaje futuristički element u gastronomiju. Hololamp i slični razvoji pokazuju kako se naučna fantastika može pretvoriti u svakodnevnu stvarnost, nudeći gostima jedinstveno iskustvo pri odabiru obroka.

NAJNOVIJE