― Marketing ―

Meni budućnosti: Ovaj jelovnik će vam pokazati kako izgleda tanjir sa hranom

- Marketing -

Restoranski meni je često ključan dio iskustva gostiju, a neki restorani su otišli korak dalje koristeći najsavremeniju tehnologiju.

U ovom slučaju, jelovnik restorana je evoluirao iz tradicionalne štampane stranice u impresivnu holografsku projekciju. Ovaj napredak nas podsjeća na scenarije iz naučne fantastike, poput onog u filmu “Ratovi zvijezda” kada je R2-D2 projektovala hologram princeze Leie tražeći pomoć.

Današnja tehnologija omogućava da holografske projekcije postanu stvarnost u restoranima. Na primjer, postoji start-up kompanija po imenu Hololamp koja radi na stvaranju prenosivih aplikacija proširene stvarnosti koje ne zahtijevaju rukavice ili naočale. Njihov uređaj je prenosni projektor koji može stvoriti dojam trodimenzionalnih slika.

- Marketing -

Prva primjena ovog uređaja je restoranski meni. Postavlja se na sto i projektuje trodimenzionalne modele hrane za goste. Gosti mogu lako pregledavati i birati jela koristeći dodirne komande koje se također projektuju na radnoj površini restorana.

Ovaj inovativni pristup restoranskim menijima otvara vrata za unapređenje iskustva gostiju i dodaje futuristički element u gastronomiju. Hololamp i slični razvoji pokazuju kako se naučna fantastika može pretvoriti u svakodnevnu stvarnost, nudeći gostima jedinstveno iskustvo pri odabiru obroka.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Planiranje je ključ svega: Majka troje djece otkrila kako je mjesečne troškove s 1.200 smanjila na samo 440 eura

 U aktualnim poskupljenjima dobrome dijelu ljudi važan je svaki euro, kojega nije lako zaraditi ni uštedjeti. Majka troje djece iz Njemačke promijenila je život nakon...