Med Muaza iz BiH osvojio tri zlatne medalje u konkurenciji 550 uzoraka iz 21 države

Muaz Halep iz Travnika krenuo je na svoj put pčelarenja prije petnaestak godina, potaknut željom za dodatnim zanimacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio je kupiti nekoliko košnica kako bi počeo proizvoditi med, a taj korak je s vremenom prerastao u pravu strast i poslovnu avanturu.

Nedavno je Muaz postigao impresivan uspjeh na 9. međunarodnoj analizi kvalitete meda održanoj u Tuzli pod nazivom MEDENA TUZLA 2023, u organizaciji PD “Nektar” Tuzlac. Na tom prestižnom događaju, Muazu su dodijeljene čak tri zlatne medalje, što je nevjerovatno priznanje za njegov trud i predanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove medalje potvrđuju visoku kvalitetu njegovog meda na internacionalnom nivou, što je posebno impresivno s obzirom na činjenicu da je natjecao protiv 553 uzorka iz 21 države. Muaz je osvojio zlatne medalje za cvijetni med, medljikovac i medljikovac II – šumski, što ga svrstava među najbolje pčelare na svjetskoj sceni.

Danas Muaz broji stotinu košnica i ponosno se ističe kao jedan od najprepoznatljivijih pčelara u svom kraju, ali i šire. Njegova strast prema pčelama i proizvodnji meda nije samo njegova lična priča, već i priča o podršci i zajedništvu. U ovom uspješnom poduhvatu veliku ulogu igraju Muazova supruga, kćerka i sin, koji su zajedno sa njim educirali sebe i doprinijeli rastuće poslovanje.

Muaz Halep i njegova porodica su pravi primjer posvećenosti, strasti i ljubavi prema pčelama i medu. Njihov uspjeh na međunarodnoj sceni svakako je inspiracija za sve koji sanjaju o ulasku u svijet pčelarstva i proizvodnje visokokvalitetnog meda.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE