― Marketing ―

Med Muaza iz BiH osvojio tri zlatne medalje u konkurenciji 550 uzoraka iz 21 države

- Marketing -

Muaz Halep iz Travnika krenuo je na svoj put pčelarenja prije petnaestak godina, potaknut željom za dodatnim zanimacijama.

Odlučio je kupiti nekoliko košnica kako bi počeo proizvoditi med, a taj korak je s vremenom prerastao u pravu strast i poslovnu avanturu.

Nedavno je Muaz postigao impresivan uspjeh na 9. međunarodnoj analizi kvalitete meda održanoj u Tuzli pod nazivom MEDENA TUZLA 2023, u organizaciji PD “Nektar” Tuzlac. Na tom prestižnom događaju, Muazu su dodijeljene čak tri zlatne medalje, što je nevjerovatno priznanje za njegov trud i predanost.

- Marketing -

Ove medalje potvrđuju visoku kvalitetu njegovog meda na internacionalnom nivou, što je posebno impresivno s obzirom na činjenicu da je natjecao protiv 553 uzorka iz 21 države. Muaz je osvojio zlatne medalje za cvijetni med, medljikovac i medljikovac II – šumski, što ga svrstava među najbolje pčelare na svjetskoj sceni.

Danas Muaz broji stotinu košnica i ponosno se ističe kao jedan od najprepoznatljivijih pčelara u svom kraju, ali i šire. Njegova strast prema pčelama i proizvodnji meda nije samo njegova lična priča, već i priča o podršci i zajedništvu. U ovom uspješnom poduhvatu veliku ulogu igraju Muazova supruga, kćerka i sin, koji su zajedno sa njim educirali sebe i doprinijeli rastuće poslovanje.

Muaz Halep i njegova porodica su pravi primjer posvećenosti, strasti i ljubavi prema pčelama i medu. Njihov uspjeh na međunarodnoj sceni svakako je inspiracija za sve koji sanjaju o ulasku u svijet pčelarstva i proizvodnje visokokvalitetnog meda.

(K.P. / Kakanj-X)

- Marketing -

BONUS VIDEO