― Marketing ―

Majka odvela bebu na lasersko uklanjanje hemangioma sa lica: Na internetu je nazvali čudovištem

- Marketing -

Kada se rodio, Brooke i njen partner Kewene Wallace primijetili su da maleni Kingsley ima hemangiom koji mu je prekrivao pola lica.

Tridesettrogodišnja Brooke Atkins iz Australije svog je sina podvrgnula zahvatu laserskog uklanjanja hemangioma.

- Marketing -

Kada se rodio, Brooke i njen partner Kewene Wallace primijetili su da maleni Kingsley ima hemangiom koji mu je prekrivao pola lica, a pri rođenju su mu dijagnosticirani i glaukom te Sturge Weberov sindrom, piše Daily Mail.

Zbog njene odluke da hemangiom djetetu ukloniti laserskim putem, na internetu su je mnogi nazvali čudovištem, prenosi 24sata.hr. Ipak, odlučna majka stoji iza svoje odluke, tvrdeći da je donijela uzimajući u obzir interes djeteta.

Hemangiomi uglavnom nisu opasni, ali ako se nalaze na licu, posebno iznad oka, mogu biti pokazatelji na glaukom i Sturge Weberov sindrom. Oni mogu uzrokovati napade i druge zdravstvene poteškoće, a glaukom može uzrokovati sljepoću.

– Stvar s hemangiomima je u tome što su progresivni, što znači da će se s vremenom promijeniti i potamniti – rekla je Brooke, koja je i majka dvogodišnje Amarni.

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...