Ljudi velikog srca iz Bihaća spasli siroče iz Nepala: Tukli su ga, nisu mu dali da jede i da ide u školu

Udruženje “Solidarnost” iz Bihaća godinama radi humanitarne akcije i aktivnosti kojima pomažu najugroženijima u BiH, ali i širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasak je na siročadima, djeci koja su ostala bez roditelja i sama. Ovih dana članovi udruženja posjetili su Nepal gdje su spasili Abdulaha, jetima, iz, kako kažu “kandži nemilosrdnog ujaka”.

On je Abdulah, dječak bez oca i majke. Živio je kod tetke koja je takođe udovica i njoj je organizacija sagradila kuću. Tetka ima dva sina, sina u Omanu i drugog starijeg sina od Abdulaha koji je svo vrijeme bio tu uz nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor škole nam je ispričao pretešku priču o Abdulahu. Izgubio je roditelje dok je bio mali. Bio je u jednoj hraniteljskoj porodici koja je bila užasna prema njemu. Tukli su ga, nisu mu davali hranu. Potom ga uzima ujak. Nimalo bolji. Tjerao ga je da radi, tukao, nije dao da ide u školu.

Uzimao je sve donacije koje dobije za sebe, pogotovo novac. Direktor je imao želju da ga smjesti u IHH Humanitarian Relief Foundation sirotište. Hvala Bogu, odlučili smo da on odmah ide u internat, da se samo oprosti od tetke naveli su iz organizacije.

Priča o Abdulahu dirnula je mnoge koji su odmah poslali novac za njega. Abdulahu je sve kupljeno i sada je, kako kažu na sigurnom i zaštićen. Svi smo plakali i bili neizmjerno zahvalni Bogu sto smo ga spasili. Veliko vam hvala na podršci. Molim Boga da našeg Abdulaha od sad prati sreća i da insallah završi školu – navodi žena iz organizacije, prenosi N1.

U planu je da se osnuje i Fond za ovog dječaka.

Tokom posjete Nepalu, udruženje “Solidarnost” podijelilo je novac i drugim ugroženim porodicama s djecom te drugu vrstu pomoći. U toku su i akcije za pomoć narodu Palestine koje traju već nekoliko godina.

NAJNOVIJE