Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kupio je nekretnine za četiri miliona dolara i poklonio ih samohranim majkama koje nemaju svoj dom

Rick Steves poznat je po svojim knjigama i videima širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je američki putopisac, pisac, aktivist i televizijska ličnost. Njegova filozofija putovanja potiče ljude da istražuju manje turistička područja odredišta i da se udube u način života lokalnog stanovništva.

Od 2000. do 2020. vodio je putopisnu seriju Ricka Stevesa Europe na javnoj televiziji. No, Rick Steves poznat je i po dobrim djelima koja čini. Jedno od njegovih “najboljih” dobrih djela jest kada je odlučio kupiti apartmansko naselje kako bi ga dao majkama koje imaju djecu, ali su beskućnice.

Ovaj kompleks kupio je kada se činilo da ga je vrijeme potpuno pregazilo. Preuredio ga je u prekrasnu lokaciju i odlučio je dati majkama koje se liječe od ovisnosti ili onima koje nemaju svoj dom.

“Upravo sam YWCA-i dao stambeni kompleks vrijedan 4 miliona dolara za beskućnice i djecu”, rekao je Rick Steves tada i dodao kako je riječ o stambenom kompleksu od 24 stambene jedinice. Inače, Young Women‘s Christian Association (YWCA) je neprofitna organizacija s fokusom na osnaživanje, vodstvo i prava žena, mladih žena i djevojaka u više od 100 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski ured trenutno ima sjedište u Ženevi, Švicarska, a sjedište neprofitne organizacije u Washingtonu, DC. Rick kaže kako je jako želio da upravo ovaj smještaj koriste samohrane majke koje su se liječile od teških ovisnosti o drogama i sada su spremne dobiti natrag skrbništvo nad svojom djecom.

“Zamislite radost spoznaje da mogu osigurati jednostavan dvosobni stan za mamu i njezinu djecu dok se ona borila da svoj život vrati na pravi put…puta 24. Zamislite radost pružanja ljudima koji posvećuju svoje živote kako bi pomogli ovim ljudima kojima je potrebna ustanova da bolje obavljaju svoj posao. Za mene ovo nije bilo osobito plemenito ili suosjećajno… to je samo promišljeno korištenje mog kapitala”, ispričao je Rick Steves.