Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ko ostavi peškir na plaži preko noći, masno plaća! Još jedno poznato ljetovalište na Jadranu uvelo visoke kazne

Gradski Komunalac izdao je saopćenje s obavijesti korisnicima plaža da će biti kažnjeni oni koji ostave rekvizit na plaži. Također, predmeti će biti uklonjeni s plaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jadranskim plažama ljudi godinama preko noći ostavljaju peškire, ležaljke i druge stvari kako bi si sutradan osigurali mjesto kraj mora.

Takve “rezervacije” više se neće događati u Novom Vinodolskom jer je gradski Komunalac izdao saopćenje s obavijesti korisnicima plaža da će biti kažnjeni oni koji ostave rekvizit na plaži. Također, predmeti će biti uklonjeni s plaže, piše Index.hr.

Sukladno članku 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenim plažama nakon njihova korištenja, zabranjeno je ostavljati peškire, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Propisane su i novčane kazne za prekršitelje pa one iznose od 600 do 1500 kuna za fizičke osobe i do 10.000 kuna za pravne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Novi Vinodolski uklonit će svaki predmet ostavljen na plažama te će ga vlasnici, ako to žele, moći preuzeti u Domu kulture Novi Vinodolski. Predmete je moguće preuzeti u roku od osam dana.