Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Kako pripremiti automobil za ljetna putovanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se bliži ljetna sezona, mnogi s nestrpljenjem iščekuju priliku da planiraju putovanje i otkriju nove destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pješčanih plaža do planina sa snijegom, putovanje nas ispunjava pričama i novim iskustvima. Međutim, prva stvar koja se treba uraditi jeste priprema prevoznog sredstva za te vrste “misija”.

Pri nego što se uputite na duže putovanje, važno je pripremiti se za neočekivane kvarove i osigurati glatku i udobnu vožnju. Imajući to na umu, stručnjaci za automobilizam u kompaniji “carVertical” su podijelili nekoliko korisnih savjeta o tome kako pripremiti automobil za ljetna putovanja.

Provjerite stanje guma

Prije nego što krenete na dug put, važno je da provjerite stanje guma kako biste bili sigurni da su u dobrom stanju. To podrazumjeva provjeru dubine gazećeg sloja, opšteg stanja guma i provjeru da li su adekvatno napumpane na preporučeni pritisak. Ako su gume istrošene ili oštećene, preporučuje se da ih zamijenite prije putovanja.

Obavite pregled vozila

Bez obzira da li je vaše vozilo bilo pouzdani partner proteklih nekoliko godina ili je nedavno kupljeno, važno je da ga pravilno pregledate prije nego što krenete na dug put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerite klima uređaj i sistem za hlađenje kako biste bili sigurni da mogu pružiti udobno iskustvo vožnje tokom vrućih vremenskih uslova.

Neispravan klima uređaj može izazvati nelagodu i umor, otežavajući fokusiranje na put. Istovremeno, sistem za hlađenje koji loše funkcioniše može dovesti do pregrijavanja motora, što rezultira skupim popravkama i neočekivanim kvarovima.

Na kraju, uz pomoć “carVertical” baze podataka provjerite istoriju automobila i dobijte informacije o prethodnim oštećenjima i vraćanju broja pređenih kilometara, što može pomoći da se pronađu slabije tačke vozila i riješiti ih prije nego što krenete na put.

Razmislite o insektima

Posljednje što bilo ko želi jeste ometen pogled tokom vožnje, zbog čega je važno nabaviti tečnost za pranje vjetrobranskog stakla koja uklanja insekte. Ove specijalizovane tečnosti su posebno dizajnirane da rastvore i uklone ostatke koje insekti ostavljaju, čineći vjetrobransko staklo kristalno čistim.

Pripremite set za hitne slučajeve

Zaglaviti se na putu je nešto što niko ne želi da doživi. Međutim, važno je pripremiti se za neočekivano tako što ćete napraviti svoj set za hitne slučajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj set treba da sadrži osnovne stvari poput kompleta za prvu pomoć, baterijske lampe, kablova za startovanje, manometar za pritisak guma i, ako je moguće, rezervnu gumu.

Dodatno, razmislite o dodavanju prenosivog punjača za mobilni telefon, pokrivača i nepokvarljivih grickalica i vode kako biste ostali hidrirani i siti u slučaju dužeg čekanja.

Pametno pakujte i putujte lagano

Prioritet dajte neophodnim predmetima i ostavite suvišne kako biste smanjili težinu i povećali prostor. Držite važne stvari pri ruci i spakujte odgovarajuću odjeću i opremu kako biste se zaštitili od sunca. Dobro organizovan automobil sa lakim prtljagom pomoći će u smanjenju potrošnje goriva i povećanju ukupne efikasnosti, obezbjeđujući bezbrižno i uživajuće putovanje.

Priprema automobila za putovanje zahtjeva određeno planiranje i napor, ali nagrada vrijedi truda. Na taj način, ljetovanje ili čak kraći vikend izlet biće bez stresa i nećete morati da brinete o bilo kakvim problemima vezanim za automobil.

- Marketing -