― Marketing ―

Kadirov ne želi antižidovske proteste: Tri hica upozorenja pa prospite metak u čelo

- Marketing -

Čečenski vođa Ramzan Kadirov komentirao je antisemitske nerede na aerodromu u Mahačkali.

Pozvao je snage sigurnosti da odmah privedu one koji potiču nerede, a ako osoba ne reagira na tri hica upozorenja, da joj prospu metak u čelo, prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

  • Ako imamo i jednu osobu koja sudjeluje u neovlaštenim neredima, privedite je i stavite u zatvor. Ili ispalite tri hica upozorenja u zrak i nakon toga, ako osoba ne poštuje zakon, ispalite četvrti metak u čelo. Neće više učestvovati. Ovo je moja naredba – poručio je predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i ruske Nacionalne garde na sastanku.

83 osobe su privedene

- Marketing -

U nedjelju su u Mahačkali stanovnici provalili na pistu aerodroma nakon dolaska leta iz Tel Aviva. Saopćeno je da su tražili izraelske državljane koji su stigli, a provjeravali su i automobile koji su napuštali područje.

Prema Odjelu Ministarstva unutarnjih poslova za Sjevernokavkaski federalni okrug, 83 osobe su privedene. Otvoren je i kazneni postupak u vezi s masovnim neredima.

Kadirov je naglasio kako je Čečenija uspjela spriječiti da se dogode incidenti poput antisemitskih nereda u Dagestanu.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Svečano u TKD Bosna-Rudar: Druženje, nagrade i priznanja za članove

Posebno svečano u subotu je bilo u sportskoj sali taekwondo kluba Rudar Kakanj gdje je treniralo više od 100 članova, od 200 ukupno koje...