Ispovijest očajnog oca: Kupio sam kćerki stan da se osamostali, a sad svi čekamo da postane influenserica

Istraživanja koja su sprovedena tokom prethodnih godina pokazala su da veliki broj mladih živi kod svojih roditelja iako su prešli tridesetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali broj njih uspije da napusti roditeljski dom tokom dvadesetih, a ni tada nisu u potpunosti samostalni i nezavisni od roditeljskog novčanika.

Jedan otac zato je odlučio da se požali psihoterapeutici i zatraži savjet od nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iako ima već 29 godina, moja kćerka se finansijski potpuno oslanja na mene – napisao je u pismu rubrici “Draga Didri”, psihoterapeutici kolumnistici “Sana” Didri jedan 69-godišnji otac.

Nakon što je diplomirala, djevojka se, kaže otac, preselila u London misleći da će tamo lakše uspjeti kao “influenserica” na društvenim mrežama, ali on joj još pokriva sve životne troškove.

– Kupio sam joj i stan jer više nije bilo smisla iznajmljivati ga, a dogovor je bio da će ona pokrivati mjesečne rate kredita – ispričao je.

Međutim, kćerka mu uporno govori da joj “treba još neko vrijeme da počne da zarađuje online”, a i kada uspije da zaradi nešto, riječ je o minimalnoj sumi. Zato joj otac mjesečno šalje oko 1.000 funti (oko 2300 KM) za stan, račune i hranu.

– Odbija da se zaposli čak i honorarno jer bi je to, kako kaže, odvratilo od kreiranja sadržaja na internetu – požalio se otac.

Ubrzo je stigao i Didrin odgovor, prenosi Blic.

– Vaša kćerka je sretna što ima oca koji je podržava, ali sad je vrijeme da nauči lekciju o vrijednosti novca i kako njime da raspolaže – napisala je savjetnica.

Savjetuje mu da joj mirno objasni da njen stil života utiče i na njegove planove, što bi moglo da joj da podsticaj koji joj je potreban.

– Insistirajte na tome da počne finansijski da doprinosi i objasnite joj da je dovoljno da radi pola radnog vremena – zaključila je Didra.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE