Inspirativna priča mlade mame: Sabinine igračke pronašle svoje mjesto u domove mnoge djece

Volja, htijenje i inspiracija, preduslovi su za stvaranje uspješnih priča. Upravo iz Zenice dolazi jedna takva priča, priča o uspjehu 32-godišnje supruge i majke, Sabine Mehmedinović, kreatorice ekološki prihvatljivih igračaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođena Tuzlanka, sa adresom u Zenici, Sabina Mehmedinović udata je i majka 7-godišnjeg dječaka.

Ova mlada majka, kreatorica je igračaka koje su pronašle svoje mjesto domovima djece širom naše domovine, ali i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističe, Sabini je za pokretanje biznisa inspiracija bio njen sin Azur, a najveća podrška joj je suprug Amir.

CNCart radionica – ekološki prihvatljive igračke, popust za djecu sa poteškoćama

Sabina je kreator CNCart radionice koja proizvodi edukativne i ekološki prihvatljive igračke za djecu.

  • Prvu mašinu smo kupili prije tri godine, te nam je to bio hobi i odmor dok nismo shvatili da ljudi vole i podržavaju ono što radimo, i iz tog razloga odlučili smo sve podići na veći nivo. Do sad smo učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama i želimo da naši proizvodi budu lako dostupni svima, također smo donijeli odluku da će roditelji djece sa poteškoćama u razvoju imati popust na naše proizvode“, govori nam Sabina , piše portal Hanuma.ba.

Ova mlada Zeničanka nam ponosno kaže kako narudžbe igračaka stižu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a često imaju upite i za slanje van naših granica.

Asortiman igračaka je veliki, a kao najtraženiji proizvod je kućica za lutke opremljena kompletnim namještajem.

  • Pored toga imamo garaže za autiće, kamion-policu i razne edukativne materijale (solarni sistem, godišnja doba, kartu Evrope..) i uvijek smo na raspolaganju da ispunimo želje naših kupaca, kako bi proizvod bio unikatan i personaliziran”, kaže Sabina.

Sabinin projekat prošao u drugi krug konkursa kompanije Bingo

Ona je ove godine na konkurs kompanije Bingo d.o.o. za dodjelu grant sredstava prijavila svoj biznis, te je prošla u drugi krug takmičenja među 5 odabranih projekata. Online glasanje odlučuje o pobjedniku, a svoj glas Sabininom projektu možete dati klikom OVDJE, i pronaći njen projekat na dnu stranice.

Za kraj razgovora, Sabinu smo zamolili da uputi poruku svim onima koji žele pokrenuti vlastiti biznis, odnosno čime da se vode.

  • Moj životni moto je; “pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života.” Potrebno je jako mnogo truda, odricanja i hrabrosti. Sreća se osmijehne ljudima koji se bore za svoje snove”, zaključuje Sabina.

NAJNOVIJE