― Marketing ―

Do 1. aprila prolongirano redovno javljanje nezaposlenih lica na biro u ZDK

- Marketing -

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona prolongirala je privremeno, do 1. aprila ove godine, obavezu redovnog javljanja za sve osobe koje se nalaze u evidenciji nezaposlenih – potvrdio je Feni rukovodilac Odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju JU SZZDK Sehadet Hadžić.

Odluka je stupila na snagu danas (op.a. 15. mart), a donesena je zbog pogoršane higijensko-epidemiološke situacije i u tom kantonu.

  • U narednim ćemo danima pratiti situaciju pa ako ne bude poboljšana epidemiološka situacija, postoji mogućnost da bude produžen i rok trajanje ove odluke. Inače, na kraju februara, u evidenciji nezaposlenih bilo je 55.773, što je 828 osoba manje nego krajem januara ove godine. Prošle je godine krajem februara u evidenciji nezaposlenih bilo 54.627, a na kraju 2020. godine 56.159 – ističe Hadžić.

Od jučer redovnu ovjeru zdravstvenih knjižica ne vrše ni službe Javne ustanove Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, koji je donio odluku da tu obavezu zdravstvenih osiguranika prolongira do daljnjeg.

- Marketing -

Sve su zdravstvene ustanove u tom kantonu dobile obavijest da su dužne pružati usluge svim osiguranicima, bez obzira da li im je istekla validnost ovjerenih knjižica.

 

- Marketing -

BONUS VIDEO

Kakanj: U Modrinju se gradi punom parom

Direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj, kao ugovorni organ, donio je odluku 12. septembra prošle godine o pokretanju postupka javne nabavke radova...