Feđa Štukan: Dok sam bio na heroinu na ljude koji sjede u kafiću i piju kafu gledao sam kao na bogove

Gost emisije “Nedjeljom u dva” je bio sarajevski glumac Feđa Štukan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o svom burnom životu, Bosni i Hercegovini, lošim političarima i pljački te o tome kako je dospio do Hollywooda i o snimanjima s glumcima Angelinom Jolie, Bradom Pittom i redateljem Terenceom Malickom.

Između ostalog, opisao je trenutak u kojem je odlučio prestati konzumirati drogu. Tada je prvi put u naručje uzeo sestrinu bebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Držim dijete u rukama i razmišljam da je to možda zadnji put da je vidim, da je to život koji se rodio, da jedan život sad odlazi, da dolazi novi, da će njoj roditelji reći kako je imala nekog ujaka koji je umro od nekog raka. Vjerovatno bi joj slagali neku lakšu bolest da joj ne bi rekli istinu. Tad sam nekako ‘skontao’ da bi možda bilo pametno nastaviti živjeti. Stid me bilo da umrem pred tim djetetom”, rekao je.

U emisiji je također govorio o svojim političkim stavovima.

Smatra da je većina ratova dogovoreno te da se u prvi red “guraju” patriotizam i religija, a u pozadini su zakulisne igre i materijalne koristi: od prodaje oružja do krađe humanitarne pomoći.

“Ja ne vidim nikakvu veću razliku između ljudi u principu, osim u operativnom sistemu, ali u religijama vidim zlo, iskreno. Vidim da se zločinci poštuju i dižu u heroje, u idole. Od zločina se pravi ideal. To su stvari koje se ne smiju raditi, jer vi generacije trujete s tim”, također je naveo.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE