Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Dvoje djece u sedam dana pobjeglo iz vrtića: Iskoristili trenutak gužve u toku otpusta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje djece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedjelja nestalo je iz vrtića u Smederevu (Srbija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su, kako se saznaje, napustili dvorište predškolske ustanove “Naša radost” bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića.

Prema navodima uprave vrtića djeca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.

  • Istinita je tvrdnja da je dvoje djece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju “kontrolu pristupa” na ulaznim vratima djeca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspjeli neopaženo da napuste objekat – navode iz vrtića u saopštenje.

Kako ističu, nadležni organi su obaviješteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mjere u cilju pojačane bezbjednosti djece, piše Telegraf.

  • U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova “Naša radost” Smederevo, je o navedenim događajima obavijestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mjere u cilju pojačane bezbijednosti djece u svim objektima – naveli su iz vrtića.
- Marketing -