Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Drina se izlila iz korita: Poplavljeno popularno izletište u Goraždu

Rijeka Drina izlila se iz svog korita na području Goražda, tačnije u MZ Zupčići gdje je pod vodom popularno izletište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije već 4-5 godina nadošla ovako voda, a evo sada u godinu dana dva puta. Uradili smo ovaj dio nasipa, želio bih da se zahvalim CZ koji su u pripravnosti od 6 sati jutros smo na terenu, obilazimo, pratimo”, izjavio je za N1 Sedin Jusufović, predsjednik MZ Zupčići.

Vodostaj rijeke Drine na ovom području je oko 260 cm i u ovom trenutku nisu ugrožene kuće ili objekti.

”Nama u suštini ne predstavljaju padavine u Goraždu mi više pratimo vodostaj rijeke Tare i HE Mratinje, kakva gore bude situacija i ovdje će. Mi smo ovdje uvijek u grču kada se ove stvari dešavaju. Jer dosta nije u našim rukama, ali stojimo na raspolaganju građanima”, rekao je Haris Šalo, iz JKP ”6. mart” Goražde.

Prema posljednjim informacijama koje su dobili vodostaj Tare je u opadanju, a Iz HE Mratinje gradonačelnik Goražda je obaviješten da do potpunog punjenja akumulacionog jezera ima još sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svakodnevno ispumpavaju vodu da ne bi došlo do slobodnog puštanja. Danas sa pomoćnikom CZ dobio sam informaciju da će se jedan dio ispustiti i da će doći do povećanja od pola metra u ukupnom nivou. Kada dođe do 293 cm moramo proglasiti vanredno stanje,’‘ izjavio je za N1 Ernes Imamović, gradonačelnik Goražda.

Građani Goražda nadaju se da se situacija do petka neće promijeniti i da se neće ponoviti 2010. godina kada je ogroman dio ovog grada na Drini bio pod vodom.