Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Užas na sjeveru Bosne: Uperio zolju i bacio tri bombe na kafić

Branko S. (49) iz Bosanskog Šamca uhapšen je jer je u pravcu jednog kafića u ovom mjestu bacio tri ručne bombe i rasklopio ručni bacač zolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Policijske uprave Bijeljine saopćili su da je policija u Bosanskom Šamcu jučer postupila po prijavi, da se ispred ugostiteljskog objekta u Pisarima kod Bosanskog Šamca, nalazi nepoznati muškarac koji je u pravcu navedenog objekta bacio tri ručne bombe i da isti rasklapa ručni bacač zolju.

“Policijski službenici su po zaprimljenoj prijavi odmah izašli na mjesto događaja gdje su zatekli osobu koju su identifikovali i utvrdili da se radi o B.S. iz Pisara. Od strane policije je uhapšen”, navode iz policije i dodaju da je u ovom inicidentu pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

Navode da su na tri lokacije u Pisarima i Bosanskom Šamcu pretresene prostorije koje koristi B.S.

“Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina municije. O svemu je obavješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. B.S. će danas uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima izazivanje opće opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari od strane policijskih službenika Policijske stanice Bosanski Šamac biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju”,- dodaju iz policije, prenose Nezavisne.